- hirdetés -

Utolsó csengőszóra gyűltek pénteken az iskolások: véget ér a 2011-2012-es tanév, óvodástól középiskolásig 5700-nál is több gyereket bocsájt pihenésre az orosházi oktatási rendszer.

A szóbeli érettségik a legnagyobbaknak még hátra vannak, de a többség a szünidőnek örülhet. A rendőrség a közlekedés szereplőit figyelmezteti nagyobb odafigyelésre ezekben a hetekben, illetve a vízi balesetek megelőzésére emlékeztet.

Körképünk az iskolák utolsó tanítási napjának pillanatképeit őrzi, megmutatjuk, mi történt a Székács evangélikus, a Czina, a református,  a Vörösmarty és a rákóczitelepi iskolákban a délelőtt során.

Az utolsó nap játékkal telt (klikk a képre)

A székácsosok legnagyobb megmozdulása, hogy élőláncot formálva jelképesen összekötötték a templomot és az iskolát. A Vörösmartyban a bolondballagásnak nevezett vidám búcsúzásról vannak fotóink, amelyen a nyolcadikosok a főszereplők. A Czina iskolában a szülők a tűzhely köré álltak, és közös főzés után közös ebédre hívták a gyerekeket, tanárokat.

A refiben az elsősök táncát tudtuk fotózni, valamint azt, ahogy a pedagógusok már a következő tanévre készülve festik a folyosók falára szánt dekorációt. Rákóczitelepen a diákok, tanárok és szülők nagy gonddal közösen díszítették az iskolát a szombati ballagásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.