- hirdetés -

Orosházán több mint 220 főt érint a katasztrófavédelmi felkészítés és gyakorlat.

Katasztrófavédelmi felkészítés lesz Orosházán. Június 13-án a veszélyhelyzetek, valamint a védelmi feladatok első óráiban alkalmazható civil, karitatív és egyéb erőket (33 fő) készít fel az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetői állománya a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai irányításával. Ezt követi polgári védelmi szervezetek riasztási gyakorlata: 190, a polgári védelmi szervezetbe beosztott állampolgár adatait egyeztetik, riaszthatóság ellenőrzik telefonon keresztül, illetve személyes kiértesítéssel – tudtuk meg Tímár Tamás a megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

– Az eddig végrehajtott gyakorlatok tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a katasztrófavédelmi feladatok ellátása kiemelt fontosságú, így a települési vezetők, polgármesterek, jegyzők is részt vesznek a felkészítéseken. Június 5-ig 36 település tartottuk meg a felkészítést és a riasztási gyakorlatot 1840 állampolgár bevonásával. Az orosházi felkészítés és gyakorlat az egész megyét érintő mozgósítási gyakorlat keretében zajlik, melyben egy hónap alatt a megye 75 településén közel 5 ezren vesznek részt – emelte ki Tímár.

A szóvivő hangsúlyozta, a gyakorlat végrehajtásával magasabb szintre emelkedik a település önvédelmi és önmentő képessége, hatékonyabb lesz a felkészítettek valós helyzetben történő alkalmazhatósága, a beavatkozó szervekkel történő együttműködése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.