- hirdetés -

Eladhatsz vagy vehetsz gyerekruhát, mosógépet, házat vagy kiscicát. Már több mint 1500 tagja van az orosházi árubörzének a neten. 

Mint egy igazi piacon, úgy pezseg az élet a facebookon nemrégiben alakult orosházi árubörzén. Eladok, veszek, cserélnék, érdekelne, mennyi az ára? – nap, mint nap gyakran olvasható szavak a börzén, aminek különlegessége, hogy csak orosháziak vagy a városban dolgozók lehetnek tagjai.

Az ötletgazda, Maczkóné Melinda, sorsukról már többször írtunk az OrosCafén. Kisfia oxigénhiányos állapotban született, 90 százalékos rokkant. Melinda Norbikával nem tud kimozdulni, ezért találta ki az árubörzét, hogy otthonról is tudjon vásárolni ruhákat gyermekeinek, használati tárgyakat a mindennapokra. Mivel orosháziak a tagjai, így nincs postaköltség, ezért lényegesen olcsóbban hozzájuthatunk egy-egy termékhez.

–  Nemcsak a postaköltséget takaríthatjuk meg, de rizikó sincs a vásárlásnál. Ha valaki az interneten, webáruházon keresztül rendel, nem tudja felpróbálni, kipróbálni, tüzetesen megnézni az adott terméket. Az árubörzén keresztül viszont minderre lehetőség van, így biztos azt kapjuk a pénzünkért, amit szeretnénk, és ahogy a piacon, itt is lehet alkudni. Tagok kizárólag csak orosháziak lehetnek, illetve azok, akik a városban dolgoznak, megspórolva a postaköltséget, az áruk gyorsabb eladását, vásárlását. A tagfelvétel és börzézés mikéntjét szabályzat rögzíti, a csoport zökkenőmentes működését adminok segítik – összegzett Melinda.

A kezdeményezés hamar követőkre talált, sorra csatlakoztak a csapathoz a börzézők. Olyannyira népszerű lett, hogy mára tagjainak száma megközelíti az 1500-at.

Az orosházi árubörzében minden megtalálható, a gyerekruhákon keresztül a kerékpárokon át, az eladó házakig. Sőt gazdira lelhet itt kutya és cica is. Ha valaki éppen nem találja a hőn áhított tárgyat, ruhát, egy kérdés, és a börzézők között biztos akad egy, vagy talán többi is, aki nélkülözni tudja, és eladja. De akinek sürgős ház körüli segítségre, szerelésre vagy épp szabóolló élezésre volna szüksége, az is megoldást találhat itt. A tájékozódást részletes leírások és fotók segítik. És ami a legkülönlegesebb az egészben, az árubörzével mindenképpen csak jól járunk. A vásárlás ugyanis más internetes vásárlásokhoz képest sokkal személyesebb, mert a termékek személyes találkozó útján cserélnek gazdát. És bizony sokszor előfordul, hogy rég nem látott ismerősök vagy elfeledett barátok lelnek újra egymásra.

Az orosházi árubörzébe meghívásos alapon lehet bejutni, Facebook oldalát itt találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.