- hirdetés -

Ülésezett a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ).

A Német Nemzetiségi Önkormányzat a város több oktatási intézményével kötött már együttműködési megállapodást, e kör a legutóbbi ülésükön az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodával bővült.

– A NNÖ minden olyan iskolát és óvodát szívvel és lélekkel támogat, ahol igény merült fel a német nyelv oktatására. Az Eötvös katolikus iskolával most kötött együttműködési megállapodás folytatása annak a folyamatnak, melyet korábban már több, a városban működő oktatási intézményekkel kötöttünk. Nemrégiben bemutatót tartottak a Könd utcai óvodában a német nyelvoktatás játékos formában történő oktatásáról, melyhez a NNÖ a Hans Hase program vásárlásával járult hozzá. Az evangélikus óvodában is megkezdődött az oktatás, nemrégiben pedig az Eötvös katolikus iskola jelezte szándékát, hogy a német nyelv alapjait már óvodás korban szeretnék megismertetni a gyerekekkel. Számukra is az oktatóprogrammal tudunk támogatói segítséget nyújtani- tájékoztatott dr. Abonyi Lajos első elnök.

A „Deutsch mit Hans Hase – in Kindergarten und Vorschule“ egy sokszínű taneszköz csomag, mely már az óvodában előkészti a nyelv tanítását játékos formában. A gyerekek többek közt játszanak, énekelnek, verselnek, kézműveskednek, miközben ismerkednek a német nyelvvel.

Dr. Abonyi Lajos kiemelte, az együttműködési megállapodások természetesen a kölcsönösségen alapulnak, a NNÖ lehetőségeihez mérten anyagi segítséget nyújt a német nyelv oktatását elősegítő programokhoz, az oktatási intézmények pedig közreműködnek a német kulturális hét lebonyolításában.

Az ülésen az új nemzetiségi törvénynek megfelelően módosították a települési önkormányzattal kötött megállapodást. A Münster Alapítvánnyal pedig támogatói szerződést kötöttek, ami a két fél között működő nemzetközi diákcsereprogram kapcsán vált szükségessé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.