- hirdetés -

A tótkomlósi és mezőkovácsházi utakon már javában dolgoznak a Duna Aszfalt gépei. Jelenleg a rossz állapotú pályaszerkezeteket cserélik. 

A napokban elindultak a gépek – javában zajlik az útfelújítás az Orosháza–Tótkomlós és az Orosháza–Mezőkovácsháza közötti útszakaszokon. A megbízást a Duna Aszfalt Kft. nyerte el. A két útszakasz 2008-ban került a ROP program javaslati listájára, az akkor becsült bekerülési értékhez képest jelentősen növekedtek az árak, ezért a jelenlegi mintegy 3,8 milliárd forint szerződéses összeghez további forrásra volt szükség, amit egy kormányrendelet biztosított.

Április elején átadták a munkaterületet, a hónap végéig befejeződtek az adminisztratív jellegű előkészítő feladatok, május 7-én felvonultak a gépek is, amit Tótkomlós és Kaszaper is üdvözölt, hiszen mindkét településről sokan járnak Orosházára dolgozni.

Szedik fel a rossz aszfaltot (Fotó: Melega Krisztián)

A Magyar Közút Békés megyei igazgatója Virág Mihály az OrosCafenak elmondta, a munkálatok Tótkomlós belterületén kezdődtek el, a Dózsa György utca végétől haladnak a felújítással Orosháza felé. A gépek már Tótkomlós településtábláján kívül, külterületen is dolgoznak, jelenleg a rossz burkolatszél pályaszerkezetének cseréjét végzik, jelzőlámpa irányítja a félpályás forgalmat. (Tótkomlósnál a napokban baleset történt, fokozott óvatossággal közlekedjetek!)

– Az Orosháza-Tótkomlós útszakasz esetében 14,1 km útszakasz felújítása történik meg. A munkálatok elindultak az eredetileg rosszabb állapotú kaszaperi úton is, itt a nagybánhegyesi elágazástól az orosházi elágazásig 18 km újul meg. Jelenleg itt is a meglévő, rossz állapotú pályaszerkezetek cseréje történik, egyelőre az útburkolat jobb szélén, de ennek az útnak az elején lesz olyan szakasz is, ahol teljes szélességben kicserélik a meglévő út alapját, és pályaszerkezetet. A soron következő munkafolyamat a cserje-, és bozótirtás, illetve az útpadkában lévő fák kivágása. A most szükségszerűen kiirtott növények helyére összesen 900 fa kerül. A munkálatok várhatóan novemberre fejeződnek be – tájékoztatott Virág Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.