- hirdetés -

A személyijövedelemadó-bevallást legkésőbb május 21-én hétfőn kell beadni.

Az adóhatóság és a posták hosszabbított nyitva tartással készülnek a személyi jövedelemadó bevallás beadásának megkönnyítése érdekében. A megyei adóigazgatóságok központi ügyfélszolgálatai május 17-én csütörtökön és május 18-án pénteken 8-tól 18-ig lesznek nyitva, május 21-én hétfőn pedig 8-tól 20 óráig, a megszokott nyitvatartási időn túl kérhetnek segítséget az adózók az szja-bevallás kitöltéséhez.

Az orosházi ügyfélszolgálat hétfőn 8-tól 18 óráig áll az adózók rendelkezésére. A 06 40/42-42-42 kékszámon hívhatod az Általános Tájékoztató Contact Centert ha kérdésed van.

Önadózóként még ez a néhány nap áll a rendelkezésedre arra is, hogy eldöntsd, mely szervezetnek ajánlod fel adód 1 százalékát. Eszközök egy életmentő műtéthez, a gyógyuláshoz, esély egy jobb életre – mindezekben nagy segítséget jelent adód egy százaléka, ami rendkívül fontos bevételi forrás a különböző segítő alapítványok, egyesületek számára. Ha nem rendelkezel az 1 százalékról, akkor az államé lesz. Tavaly egyébként 9 milliárdot kaptak a különböző szervezetek a civilektől, idén is várják a segítséget, köztük orosháziak is. Amellett, hogy adód 1 százalékát valamely társadalmi szervezet javára felajánlhatod, rendelkezhetsz a másik 1 százalékról is  valamely bíróság által bejegyzett, technikai számmal rendelkező közösség (pl. egyház) javára.

Ha valami oknál fogva lekésted a május 20-i határidőt, akkor feltétlen írásban indokold a hatóság felé a késedelem okát. A bevallás benyújtását követő 5 évben az adóhatóság bármikor ellenőrizhet, eddig az időpontig tehát mindenképp meg kell őrizni az adóbevallást és az annak alapját szolgáló bizonylatokat is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.