- hirdetés -

Több megmérettetésen is bizonyítottak az orosházi teniszezők, a hétvégén ismét pályára lépnek három helyszínen is.

Az elmúlt hetekben számos versenyen vettek részt az Orosházi Városi Teniszklub versenyzői. Az első szabadtéri próbatételnek Hódmezővásárhely adott otthont, melyen három megye teniszpalántái indultak, köztük 14 orosházi. A 10 éves fiúknál Polyák Máté bronzérmet gyűjtött be, a 12 éves lányok versenyében Lehoczky Anna csak a döntőben talált legyőzőre, így az értékes 2. helyet szerezte meg.

A 12 éves fiúk mezőnyében Juhos Tibor a 4. helyen végzett, a 16 éves fiúknál Dán Zsolt hősiesen küzdve – két nap alatt hét mérkőzést megnyerve – a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Április 29-én Budapesten rendezték meg az első Play&Stay nemzetközi minitenisz bajnokságot, ahol 4 ország 17 versenyzője indult a 2003-ban született fiúk versenyében. Az orosházi Andrékó Roland a 3. helyet és az ezzel járó minikupát nyerte el.

Április 30-án Gyula adott otthont a megyei felnőtt és korosztályos bajnokságnak, ahol Lehoczky Anna a 12 éves lányoknál bajnoki címet szerzett. Juhos Tibor a fiúknál a 2. helyen zárt, míg Barna Márton 3. lett. A felnőttek páros versenyét a Bagosi Zsolt-Dán Zsolt kettős nyerte, elhódítva ezzel a megyei bajnoki címet.

Szezonnyitó Orosházán is

Április 30-án és május elsején rendezte meg az OVTK a szokásos idénnyitó városi versenyét. 12 egyéni induló és 14 páros nevezett. Az alábbi eredmények születtek:

Férfi egyéni:
1. Dán Zsolt
2. Bagosi Zsolt
3. Németh István, ill. Dr. Szula Attila

Páros, amatőr:
1. Juhosné Dr. Pleskó Ágnes-Antali Balázs
2. Juhos Tamás-Jankov Ákos
3. Jankov István-Juhos Tibor, ill. Rajki Zsolt-Gáspár Zsolt

Páros, versenyzők:
1. Baudermann Attila-Bagosi Zsolt
2. Rétes Zoltán-Németh István
3. Dán Zsolt-Tóth Tamás, ill. Dr. Szula Attila-Tóth László.

Az orosházi klub beszámolójából megtudtuk, a hétvégén a városi teniszklub legfiatalabb versenyzője, Andrékó Roland a budapesti, országos minitenisz-versenyen második lett.

A következő hétvégén Szentesen, a régiós bajnokságon vesznek részt a teniszklub utánpótlás versenyzői, míg a felnőtt csapat itthon kezdi az OB III-as csapatbajnokságot. Szombaton 10-től a Szentes érkezik, vasárnap a Gyula lesz az ellenfél idegenben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.