- hirdetés -

Az üveggyár építésének kezdetére emlékeztek május elsején a nyugdíjasok.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete idén 18. alkalommal rendezte meg hagyományos majálisát. A rendezvény előtt koszorúzást tartottak az öblösüveggyár előtti parkban, tavaly május elsején, az orosházi üveggyár építése kezdetének  és az üvegipar megteremtésének 50. évfordulója alkalmából avatott emléktáblánál.

Koszorút helyezett el az önkormányzat részéről dr. Dancsó József polgármester, az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete nevében dr. Násztor Sándor elnök, valamint a Guardian Orosháza Kft. részéről Bánfi-Csizmadia Edit HR-vezető. Az eseményen jelen volt még Varga Dezső az Orosházi Üveggyári Nyugdíjasok Baráti Köre elnökhelyettese és Süle Judit Üveggyári klubvezető.

Az üvegiparra emlékeztek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az emlékezők koszorút helyeztek a parkban lévő másik, az 1963. november 6-i üzembe helyezés és a gyár első igazgatójának tiszteletére állított emléktáblánál is.

A Töhötöm utcai nyugdíjasházban tartott majálison mintegy 150-en vettek részt. A polgármester köszöntője után ebéddel, majd kötetlen beszélgetéssel, zenével és tánccal folytatódott a rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.