- hirdetés -

A megyei katasztrófavédelem változásait összegezte a szóvivő.

Egységes állami katasztrófavédelmi szervezet jött létre hazánkban, a tavaly szeptemberben elfogadott új katasztrófavédelmi törvény a tűzoltók, a katasztrófavédők és a polgári védelmisek munkáját új alapokra helyezte. Tímár Tamás megyei katasztrófavédelmi szóvivő kiemelte, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, amely meghatározott ügyekben hatóságként jár el, ellátja a jogszabályokban részére meghatározott feladatokat, irányítja a katasztrófavédelmi kirendeltségeket és a hivatásos tűzoltóságokat, továbbá ellátja az önkormányzati tűzoltóságok felügyeletét, ellenőrzi az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységét.

– Békés megyében három katasztrófavédelmi kirendeltség jelenti az elsőfokú hatóságot, a másodfokút pedig a megyei igazgatóság. Az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Süli Zsolt tűzoltó alezredes, irányítása alá kettő Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tartozik. Az orosházi tűzoltók vezetője Bajkán György tűzoltó őrnagy, Mezőkovácsházán pedig Béni Attila tűzoltó százados látja el a parancsnoki teendőket – közölte Tímár.

Az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség egységeit 285 alkalommal riasztották 2012. első negyedévében. A beavatkozások, tűzoltás, műszaki mentés, polgári védelmi feladatok, intézkedések és hatósági tevékenységek elsődleges célja továbbra is a lakosság védelme és a biztonság növelése, melyet kifejez a katasztrófavédelmi szervezet jelmondata: „Magyarország szolgálatában a biztonságért” – hangsúlyozta a szóvivő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.