- hirdetés -

Az NB I/B-s junior bajnokság 18. fordulójában háromgólos győzelmet arattak Volencsikék a listavezető Hajdúnánás ellen.

Orosházi NKC – Hajdúnánás Termál SC 30 – 27 (14 – 15)
NB I/B-s junior bajnoki kézilabda-mérkőzés, 18. fordulóOrosháza, Városi Sportcsarnok

Orosházi NKC: Ádász, KOMÁROMI (kapusok), ULMANN 7, GREGUS 6 (3), VOLENCSIK 6, TÓTH 4 (1), Farkas 3 (1), Dancsó 2, Molnár 1, Szöllősi D. 1, Csende, Kecskeméti, Kónya.
Edző: Pásztor István.

A hajdúnánási csapat legjobb dobója: Martinek 8.

Kiállítások: 4, ill. 8 percHétméteresek: 7/5, ill. 3/2

Az eddig a tabella első helyén álló Hajdúnánás volt az ONKC-s lányok ellenfele a hétvégén. Ki-ki meccs volt a javából, hiszen ha nyerünk, első helyre lépünk, ha veszítünk, akár a negyedik helyre is visszacsúszhatunk. Ezt a feszültséget a hajdúnánási lányok kezelték jobban, és azonnal kétgólos vezetésre tettek szert. Az első tíz percben sokat hibáztunk védekezésben és támadásban is – írja az orosházi klub honlapján. A kezdeti „sokk” után aztán elkezdtük a felzárkózást. A 15. percben már 9-9 volt az állás, a félidőt 14-15-re zártuk.

A szünet és az öltözőben folytatott beszélgetés jót tett a lányoknak és sokkal harcosabban, elszántabban kezdték a második félidőt. Összeállt a védekezés és rendre passzív játékra kényszerítették ellenfelüket, a feljavuló fal mögött pedig egyre több kapusbravúr született. Az utolsó percekben két góllal vezetett csapatunk, amikor az ellenfél edzője egészpályás letámadásra küldte lányait. De a vastapssal ünneplő közönség előtt nem lehetett a mieinket megzavarni. Gregus parádés góljával állította be a 30-27-es végeredményt.

Pásztor István: – Igazi csapat voltunk. A második félidőre nagyot javultunk mind védekezésben, mind támadásban. Kapusaink is remekeltek. Gratulálok a lányaimnak.

Fotók az ONKC honlapján, kattintsatok ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.