- hirdetés -

Ha igaz, hogy a nevetés gyógyít, akkor szombaton este egy orosházi színházbarát csapat valódi terápián vett részt Békéscsabán, Feydeau bohózata révén.

A francia szerző patikamérlegen adagolt poénjai hullámokban váltották ki hatásukat, eljuttatva olykor a nézőket a könnyfacsaró röhögésig. A kezelésre a Békéscsabai Jókai Színház, az Orosházi Média Kft. és Éliás Béla utalta be az érintetteket, utóbbi ingyen fuvaroztatta a helyszínre őket.

A Hívd el aput színházba! játékunk keretében a Bolha a fülbe című három felvonásos bohózatot néztük meg, a csapat két generációból tevődött össze, hiszen éppen ez volt a kitétel a részvételhez. Az akció célja az volt, hogy két generáció tagjai töltsenek el hasznos időt egymás társaságában. Nos, ez sikerült, sőt arra is alkalmassá vált, hogy olyan embereket elvigyen Thália templomába, akik ritkán jutnak el oda. Így bátran mondhatjuk, hogy Éliás Béla és családja nemes cél érdekében, amolyan mecénásként állt mellénk, amiért ismét köszönetet mondok mindazok nevében, akik ragyogó tekintettel ültek fel a buszra hazaindulóban.

Az orosházi színházbarátok (Fotó: színház)

A fuvarozó vállalkozó veje, Halustyik Ferenc volt a sofőrünk, és amolyan tavaszcsináló fecskeként megjelent az első apuka is, Rálik Sándor személyében. Az édesanyák és lányaik is felhőtlen kikapcsolódással gazdagodtak azáltal, hogy megtudták: mivel járhat, amikor bolha kerül a feleség fülébe, egy postán érkező nadrágtartó miatt.

Januárban Dürrenmatt darabját (Az öreg hölgy látogatása) hasonló körülmények között nézhettük meg, úgy tűnik, életképes a kezdeményezés, az őszi évadnyitó után kíváncsian várjuk a folytatást.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.