- hirdetés -

A megkérdezett fiatalok többsége jónak tartja a dohányosokkal szembeni szigorítást.

Január 1-jétől szigorodott a nemdohányzók védelméről szóló törvény, április elsejével pedig lejárt a türelmi idő. Ettől a naptól kezdve a szigorúbb dohányzási szabályok megszegéséért már bírságol az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Szávics Krisztina ifjúsági védőnő segítségével fiatalokat kérdeztünk arról, mi a véleményük a szigorításról. A rögtönzött felmérésben részt vevő lányok és fiúk többsége dohányzik. Ettől függetlenül a véleményük az, hogy jó ez a szabályozás, mert védi a nem dohányzókat.

Viszont a megkérdezettek mindegyike azt mondta, hogy minden tiltott helyen ki kellene jelölni olyan részt, vagy helyiséget, ahol lehet dohányozni, jól elkülönítve a nem dohányzóktól, ez talán mindenkinek megfelelő lenne, és nem korlátozza a dohányzókat sem.

2012. januárjában így vélekedtek az orosháziak…

httpv://youtu.be/dx7fj3XHiLQ

Vivien, aki dohányzik nem ért egyet a szigorítással, mert szerinte például a szórakozóhelyeken a dohányfüstön kívül más füst, illetve káros hatás is érheti a fiatalokat. Szimonetta szerint azért jó ez a szabályozás, mert a dohányzók többsége nincs tekintettel a nem dohányzókra, így pedig a törvény kötelezi őket.

A törvényi változásokról, a kiszabható egészségvédelmi bírság mértékéről a Zöld pont blog összeszedte a tudnivalókat. A dohányzásról szóló cikkeinket – köztük a leszokásban segítséget nyújtó írásokat is – itt megtalálod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.