- hirdetés -

A Hans Hase program segítségével ismerkednek a német nyelvvel a Könd utcai ovisok.

A német nyelvoktatás támogatása a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) kiemelt célja, az általános iskolások és középiskolások mellett elsőként a Könd utcai óvodában van lehetőség arra, hogy a gyerekek a német nyelvvel ismerkedjenek. Egy tavaly decemberi együttműködési megállapodás keretében ugyanis az NNÖ az önkormányzati óvodának ajándékozta a Goethe Intézet által kifejlesztett „Hans Hase” programcsomagot.

A „Deutsch mit Hans Hase – in Kindergarten und Vorschule“ egy sokszínű taneszköz csomag, mely már az óvodában előkészti a nyelv tanítását játékos formában. A gyerekek többek közt játszanak, énekelnek, verselnek, kézműveskednek, miközben ismerkednek a német nyelvvel.

A program használatára, és így a német nyelvvel való ismerkedéssel elsőként a Könd utcai óvodában nyílt lehetőség. Három hónap munkájának eredményét mutatták be nemrégiben a Katica csoportosok Menezdorf-Tóth Erzsébet vezetésével.

Játszva németül (Fotó: óvoda)

– A legjobb befektetés a tanulás és a nyelvismeret. A gyermekkorban elkezdett nyelvoktatás pedig hosszú távon kamatozik. Még csak három hónapja ismerkednek a program segítségével a német nyelvvel a gyerekek, de már nagyon sokat elértek- összegezte a bemutatón látottakat dr. Abonyi Lajos, az NNÖ első elnöke.

Német Gabriella az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája vezetője elmondta, a gyerekek nagyon szeretik a programot, mellyel játékosan, látványos formában ismerkedhetnek a német nyelvvel. A három hónap alatt rengeteget tanultak. Jelenleg még csak a Könd utcai óvodában használják a programot, de a későbbiekben valamennyi önkormányzati óvodában szeretnék majd alkalmazni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.