- hirdetés -

Még a padláson is kutyák húzódtak meg egy székkutasi tanyában. Az állatvédőket mintegy 40 rossz körülmények között tartott kutya miatt értesítették. 

Lakossági bejelentésre érkeztek az orosházi és hódmezővásárhelyi állatvédők egy Székkutas és Orosháza közötti tanyára vasárnap délelőtt.  Mintegy negyven kutyát találtak, de pontosan nem tudták őket megszámolni, egy részük szabadon, egy részük rövid láncon vagy éppen bálamadzaggal megkötve, még a padláson is kutyák ugattak, nem tudtak lejönni, az állatvédők hordták le őket.

Az állatvédők videóra vették a tanyán történteket. Ha fent vagy a Facebookon, ide kattintva megnézheted.

A félig ledőlt, csupa lyuk épületben és körülötte mindenhol állatok, étel nem volt előttük, víz elvétve. A szabadon lévő ebek gyorsan eliszkoltak a határba, a megkötöttek némelyike annyira félt, hogy szinte a falba bújt, az elé tett ételtől is megrémült – tudtuk meg az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület önkénteseitől.

Egy önkéntes, kezében egy kölyökkutya (klikk a képre) Fotók: Orosházi Állatvédők

A két egyesület önkéntesei azonnal hozzáfogtak az állatok ellátásához, és felvették a kapcsolatot több állatvédő szervezettel, sorra érkeznek a felajánlások, ideiglenesen ki 10, ki 5, ki 1 kutyát tud befogadni, hogy minél hamarabb elkerülhessenek a tanyáról. Ez azonban nem lesz egyszerű, mert nem hozhatnak el onnan kutyát addig, amíg meg nem találják a gazdát és az le nem mond a kutyákról.

Az állatvédők értesítették a Csongrád megyei rendőrséget is, a rendőrség hatósági állatorvossal érkezett a helyszínre. Megkeresésünkre a sajtóügyeletes elmondta, a rendőrség részéről nem indult büntetőeljárás, mert a kutyák tartási körülményei nem merítik ki az állatkínzás fogalmát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.