- hirdetés -

Megvan a pluszforrás a régóta húzódó munkálatokra, ha minden jól megy ősztől már a felújított utakon közlekedhetünk.

Dr. Dancsó József az orosházi kistérségi társulás elnöke pénteken jelentette be, a szerdai kormányülésen meghozták a döntést, ami alapján megemelték az utak felújítására fordítandó összeget. Mintegy 5 milliárddal emelték a keretet, ebből a forrásból térségünk két útszakaszának felújításához is megvan a pluszpénz.

Az Orosháza—Tótkomlós és az Orosháza—Mezőkovácsháza közötti útszakasz megépítésében lezárult a közbeszerzés második fordulója és eredményt hirdetett a közreműködő szervezet. A megbízást a Duna Aszfalt Kft. nyerte el 3,56 milliárd forint értékben. A kiírás még 2008-ban történt, az azóta megváltozott árak miatt vált szükségessé az állami támogatás.

–  Úgy tűnik, minden akadály elhárult a két útszakasz felújítása elől – jelentette be Dancsó József. – A beruházáshoz hiányzó összeget a kormány biztosítja átcsoportosítással. A szükséges módosítások után várhatóan májusban, júniusban indul az építkezés, és ősszel készülnek el az útszakaszok.

Az elnök egy másik pályázatra is kitért a kistérségi társulás pénteki ülésén. Orosháza és Kardoskút között kerékpárutat építenének ki 290 millió forintból, biztonságosabbá téve a két település között kerekezők közlekedését, és a természetvédelmi terület elérhetősége is javulna a beruházás által. A pályázat jelenleg tartaléklistán van, ám információi szerint felkerülhet a megvalósítandók közé, ez pedig két héten belül kiderül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.