- hirdetés -

Két piros lap, tizenegyes, lelátóra küldött edző, rendőri beavatkozás és győztes hazai gól. A játék nem volt túl jó, de izgalom akadt bőven a megyei rangadón. 

Orosháza FC- Békéscsaba 1912 Előre SE 2 – 1 (1 – 0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza Mátrai Stadion
Vezette: Botló (Kis, Verbászi) 

Orosháza: Molnár – Futaki, Szabó A., Randelovic, Kerepeczki, Ács L. – Petneházi (Bozoki 90. perc), Végh (Tóth D. 74. perc), Milenkovic – Szabó N., Juhász N.
Edző: Major László 

Békéscsaba: Máthé – Kerekes, Kállai, Mészáros, Juhász Gy. – Szélpál (Majoros 56.), Balázs, Farkas (Balogh 15. perc), Pozsár – Leucuta, Tchana.
Edző: Pásztor József 

A nap kellemesen melegített a Mátrai stadionban, a megtelt lelátón a hazai nézők szotyiztak, míg szemben, az állórészen a mintegy 100 vendégdrukker sört iszogatva hangosan buzdította csapatát.

A megyei rangadó enyhe békéscsabai fölénnyel kezdődött, felváltva támadtak a csapatok, de már a 2. percben veszélyeztettük a csabai kaput:  Véghet rúgták fel, a labdát Petneházi szúrta kapura, Máthé kapus viszont kiöklöznie az alapvonalon túlra.

Az első igazi helyzet a vendégek előtt adódott: a 20. percben az orosházi kapu előtti kavarodásnál Pozsár becsúszva próbálta a kapuba juttatni a labdát, de a hazai védők a gólvonalról mentettek. Pár perccel később lehetőséghez jutottak a csabaiak, de Pozsár szabadrúgását Molnár kiütötte, és Szabó Norbert megkapta a meccs első sárgáját rúgásért.

A 35. percben újabb vendég lehetőség adódott. Futaki felrúgta az egyik csabai játékost, amiért sárgát kapott, és a vendégek 17-18 méterről, középről lőttek szabadrúgást. A jól eltalált, bal felső sarok felé tartó lövést Molnár nagy bravúrral öklözte ki.

Ekkorra sikerült a hazaiaknak megtörni a Békéscsaba enyhe mezőnyfölényét és a 39. percben meg is szereztük a vezetést. Végh szögletére a hosszún egyedül maradt Szabó Attila, aki remek ütemmel belsőzte a kapuba a labdát 1 – 0.

A 40. percben jött a harmadik hazai lap is, Juhász Norbert sárgult be.

Randelovic győztes gólt érő lövése tart a kapu felé (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A második félidőben egy igencsak harcos Orosháza futott ki a pályára, átvettük az irányítást a középpályán és onnan szerveztük a támadásokat. Ezt nem is nagyon tudták az elején lereagálni a vendégek, szabálytalanságokkal tördelték a játékot. Az 50. perc végén Szélpál kapott sárgát, miután visszarántotta Végh Arielt. 5 perccel később viszont az előbbi szenvedő is megkapta a lapját szabálytalanságért. Egyre paprikásabb volt a hangulat a pályán és a csabai drukkereknél is, akik hiányolták a tüzet csapatukból.

A 63. percben kettőre növelhettük volna az előnyt. A balszélen megiramodó Randelovic addig tologatta a labdát, míg szabad területet nyert és az elfekvő Máthé kapus mellett elcsavarta a játékszert. Már mindenki ugrott fel a lelátón, de a labda a kapufát találta el, a kipattanót pedig Petneházi rúgta fölé.

A 65. percben második sárga lap után kiállította a bíró Juhász Norbertet. Az orosházi játékost fellökték, nagyot esett a csabai tizenhatos előtt, de a hazaiak megdöbbenésére a játékvezető színészkedésért kiállította. Major edző vehemensen reklamált, a pályára is beszaladt, majd a bíróval vitázott egy sort. Ezért a játékvezető a lelátóra száműzte az orosháziak edzőjét.

10 főre fogyatkozott csapatunk, de ez nem látszott meg a játék képén, továbbra is mi irányítottunk. Két perccel később újra Randelovic volt a főszereplő: a bal szélen hagyta le védőit, és estében is rá tudta lőni a rövidre, a vendég kapus óriási bravúrral ért oda. Az ebből kapott szögletet pedig nem beadtuk, hanem a rövidre vágtuk, megint a kapufa mentett.

A 69. percben Majoros is sárgát kapott színészkedésért. Erre a csabai szurkolók bedühödtek, elindultak a pályára. Rövid ideig állt is a játék, vendégszurkolók bedobáltak néhány söröspoharat. A kedélyeket a rendőrök nyugtatták le, de szerencsére ezen kívül nem volt nagyobb atrocitás.

A 71. percben az évekig nálunk játszó Balogh Miklós rántotta le a kilépő orosházit csatárt, itt is villant a piros lap, így újra egyenlő volt a létszám a pályán. A szabadrúgást azonban Petneházi fölé lőtte.

A 84. percben Petneházinál látott kezet a bíró a tizenhatoson belül, megadható büntető volt. Az OFC-sek óriási vitába kezdtek a bíróval, aki a tizenegyest persze nem vonta vissza. Tchana a balra vetődő Molnár mellett a hálóba vágta a labdát 1-1.

Az utolsó percekben mindent egy lapra tett fel az Orosháza, ami meghozta az eredményt. De előbb Petneházi is besárgult, félő volt, hogy durva lesz a meccs vége.

A 88. percben Randelovic kapott kiváló indítást és szabadon mehetett kapura. Cselezett, lőtt, ám az lepattant a védőjéről. De visszakerült elé, a második próbálkozásnál remek ütemmel kivárta a helyzetet, és a kapus mellett a hosszúba csavart 2-1.

Az OFC teljesen megérdemelten nyerte a rangadót, a Békéscsabának csupán momentumai voltak a pályán.

Major László: – A játék képe alapján győzelmünk teljesen megérdemelt. Nem éreztem, hogy a Békéscsaba gólt tud rúgni. A 11-es jogosságát vitatom.

Pásztor József: – Az Orosházának 6-7 játékossal kellett volna befejeznie a mérkőzést. Ez nem foci volt, hanem háború.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.