- hirdetés -

Három milliárdos forgalom, egy milliárdos fejlesztés – ez a két szám jellemzi az Agro-M tavalyi évét.

Növényvédelem és talajművelési technológia – ezekről a témákról tartottak előadást szakemberek az Agro-M Zrt. szakmai napján, és a legfrissebb tudnivalókról is tájékozódhattak a mezőgazdasággal foglalkozók. Az Agro-M tavaly két sikeres konferenciát szervezett az állattenyésztésben érdekeltek számára, most a növénytermesztés terén hívtak előadókat.

Rozsnyai Sándor

– A tavalyi konferenciák visszajelzései és a szakmai napon részt vevők szép száma is jelzi, hogy a magyar mezőgazdaságra igenis szükség van, és van perspektíva. Bízom benne, hogy a szakmai nap keretében átadott információkat az érdeklődők hasznosítani tudják majd munkájuk során – emelte ki Rozsnyai Sándor az Agro-M Zrt. vezérigazgatója.

A fő profilban állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó nagy múltú részvénytársaság jelentős árbevétellel, sikeresen zárta 2011-et, mintegy 3  milliárd forint fölötti forgalmat bonyolítottak le. Szintén jelentős fejlesztést is megvalósítottak.

– Közel 1 milliárd forintos beruházást hajtottunk végre tavaly. Az uniós normáknak, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő hígtrágya kezelési és tárolási rendszert alakítottunk ki. Felújítottuk a takarmánykeverőt, a hízlalda épületét és egy új terményszárító- és tisztítóberendezés is elkészült. 2012-ben is a növekvő költségek mellett is az eredményes gazdálkodásra törekszünk – összegzett a 200 embert foglalkoztató Agro-M Zrt. vezérigazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.