- hirdetés -

A SOKE Optika második alkalommal szervezett egészségnapján 150-nél is többen voltak.

Népszerű volt a SOKE Optika március 9-i egészségnapja – tudtuk meg Kesjár Edit optometristától, aki azonban figyelmeztet: a fiatalok szinte egyáltalán nem hallják meg a szűrésekre való hívó szót.

Faragó Sándor fontosnak tartja a megelőzést
(Fotó: Rajki Judit)

– Az idősek szép számban és hálásan vettek részt az ingyenes szűréseken és előadásokon, ám a fiatalok hiányoztak, pedig a megelőzés egyre fontosabb. Sajnos még mindig az a tendencia, hogy akkor fordulnak orvoshoz, amikor már baj van – állapítja meg az optika társtulajdonosa. A pénteki egészségnapon tartottak ingyenes látásvizsgálatot, szemnyomásmérést, vérnyomás és vércukorszint mérést, valamint előadásokat praktizáló orvosok bevonásával a hallókészülékekről, azok használatáról, és a kopásos ízületi betegségekről. A második alkalommal szervezett esemény immár 150-nél is több embert mozgatott meg, köztük Faragó Sándort, aki az előző körben a nyereményjátékban szerencsés volt: teafőzőt vihetett haza.

– Sosem nyertem még hasonló helyeken, sőt, nem is gondoltam, hogy valóban nyer valaki, annyi mindent hall az ember az ilyen játékokról. Nagyon örültünk neki – mesélte Sándor bácsi, aki rendszeresen bejár a SOKE-ba, mert véleménye szerinte mindig kedvesek vele az optikában, és segítenek neki, ha a hallókészülékével gondja van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.