- hirdetés -

Csapatunk hősies küzdelemben bravúros győzelmet aratott Mezőkövesden.

Mezőkövesdi SE- Orosháza FC 1-2 (1-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, 18. forduló
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Városi Stadion

Vezette: Karakó Ferenc (L. Tóth Lajos, Dr. Kulcsár Judit)

Mezőkövesd: Szántai – Kaszás, Lakatos, Vámosi, Kerényi – Kákonyi, Bagi (Husanik 72′), Szabó Á. (Irhás 78′), Jeremiás (Bodgány 64′) – Olasz, Hamar
Vezetőedző: Szabados György

Orosháza: Molnár – Szűcs (Szabó N. 46′), Futaki, Milenkovic, Kerepeczki – Varga, Petneházi, Ács (Juhász 81′), Végh – Szabó T. (Tóth 73′), Randelovic
Vezetőedző: Major László

A 9. percben Futaki buktatta Olaszt, 11-es. Vámosi a jobbra mozduló Molnár mellett a kapu bal alsó sarkába gurította a labdát, 1-0.

Tapogatódzó játék után az első komolyabb lehetőségét 11-esre váltó, majd értékesítő Mezőkövesd ellen csapatunk nem omlott össze és egy korszerű támadás végén a 15. percben sikerült az egyenlítés. Végh A. remek kiugratását Szabó T. emelte Szántai kapus feje felett a jobb felső sarokba, 1-1.

A folytatásban küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán. Hazai oldalon Kákonyi, a vendégeknél Randelovic és Végh lövését védték bravúrral a kapusok.

A második játékrészben az OFC továbbra is bátran játszott, aminek eredményeképpen a 65. percben megszerezte a vezetést. Petneházi oldalról belőtt szabadrúgását Milenkovic 13 méterről fejelte a kapu bal sarkába, 1-2.

A kövesdiek ekkor döbbentek rá, hogy ezen a mérkőzésen akár ki is kaphatnak, ennek megfelelően rohamozták kapunkat, de hol a védelem Molnár kapussal az élen, hol a kapufa mentett.

Az Orosháza FC fegyelmezett, érett játékával megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a túlságosan is magabiztosan pályára lépő, több volt NB I-es játékossal felálló Mezőkövesd otthonában.

Csapatunk győzelmével a 10. helyről várja a következő fordulót. Március 17-én Szegeden lép pályára Major László legénysége a 14. helyezett Szeged 2011 otthonában. A mérkőzés 15 órakor kezdődik az SZVSE stadionjában

Szabados György: – Gratulálok Orosházának a győzelemhez.

Major László: – Nagyszerűen játszott a csapat. Mezőkövesdről kevés csapat távozik 3 ponttal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.