- hirdetés -

Felrobbantották a II. világháborús szovjet bombát Tótkomlóson a Magyar Honvédség tűzszerészei. Egy családi ház udvarán kerti munka közben találtak a szerkezetre.

Tótkomlóson egy családi ház udvarán derítőgödör ásása közben bukkantak a bombára vasárnap. A ház tulajdonosa a helyi rendőrségen jelentette az esetet, majd a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyelete értesítette a honvédségi tűzszerészeket Budapesten.

A település határában felrobbantották a bombát (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Átmenetileg kilenc felnőttet és hat gyereket kellett kitelepíteni, az érintett ingatlanból és a szomszédos két családi házból is kiköltöztették a lakókat. A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfőn a helyszínen bevizsgálták a bombát. Megállapították, hogy II. világháborús, 8 kilós, szovjet robbanószerkezetről van szó, majd elhelyezték a tűzszerész járőrautóban, a település külterületére szállították és megsemmisítették.

A tűzszerészeknek egyébként az elmúlt időszakban Orosházán kétszer is akadt dolga. 2009-ben a postára vitt be egy ismeretlen gyanús csomagot, amit a szakemberek megsemmisítettek, 2011-ben pedig a Posta utcán találtak egy gránátot, amit felrobbantottak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.