- hirdetés -

Autóból rakott ki két kutyát egy ismeretlen, felírták a rendszámát és feljelentették.

Március másodikán, a délelőtti órákban érkezett a bejelentés az orosházi állatvédőkhöz, miszerint két kutyát tett ki a Csorvási útról lekanyarodó bekötő úton, a Guardiannal szemben egy ismeretlen, azonban egy kamionos felírta autója rendszámát. Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület munkatársai a bejelentés nyomán kimentek a helyszínre, kihívták a rendőröket és az állatvédelmi törvény alapján megtették a feljelentést is.

Autóból tették ki a keverék kutyust (klikk a képre) Fotók: állatvédők

A kirakott kutyák közül, az egyik egy doberman kan, 6-7 hónapos, nagyon barátságos, szerethető és szelíd kutyus. A másik kutya egy fiatal, keverék szuka, a bejelentő megfogalmazása szerint egy kis szőrgombóc. Mindkét kutyusnak gazdát keresnek az állatvédők, hiszen jobbat érdemelnek, mint egy olyan gazdát, aki egyszerűen kidobja őket az autóból. A kutyák most a menhelyen két hétig karanténban lesznek, hogy kiderüljön, hogy egészségesek-e, és megkapják a szükséges oltásokat – tudtuk meg az állatvédőktől. Ezt követően azonban a tiéd lehet mindkettő, ha felelősséget vállalsz értük és szeretettel gondoskodsz róluk.

A Szikhát menhelyen nagyon sok kutya vár gazdira, talán a neked való is köztük van. Sétáltatókra is mindig szükség van. A menhely honlapját itt találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.