- hirdetés -

Elkötelezett a városvezetés a Wesley iránt – fideszes reagálás az MSZP-s sajtótájékoztatóra.

Varga Zoltán, MSZP-s képviselő múlt pénteki sajtótájékoztatójára reagált a Fidesz.

A kormánypárt helyi szervezete elnöksége szerint az ellenzék alig egy éve még azt hangoztatta, az oktatás nem lehet pártpolitikai ügy. „Mára azonban bebizonyosodott – nem először –, hogy politikai céljaik elérése érdekében nemcsak az elveiket képesek feladni, hanem gátlástalanul felhasználják a szülőket és a gyerekeket is. Szerencsés volna, ha eldöntenék végre, hogy egy oktatási intézmény fenntartására alkalmas az egyház, vagy nem alkalmas? Tavaly ilyenkor az volt a Fetser-Füvesi páros legfőbb kritikája a városvezetéssel szemben, hogy az a történelmi egyházak bevonásával színesíteni kívánja Orosháza oktatási kínálatát. Ezzel szemben ma azért kongatják a vészharangot és keltenek pánikot, mert éppen egy egyházi intézmény sorsát féltik” – írják közleményükben.

A Fidesz szerint a város jelenlegi és előző vezetése számára nem a fenntartó kiléte, hanem a színvonalas oktatás biztosítása az elsődleges cél. Alátámasztja ezt az is, hogy „a politikai véleménykülönbségeken felülemelkedve, a korábbi SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel – szem előtt tartva szülők és gyerekek érdekeit – megállapodást kötött az akkori városvezetés a korábbi gyógypedagógiai iskola fenntartásáról”.

Kiemelik, hogy a parlamenti döntés az egyházak nyilvántartásba vételéről fog szólni és nem az általuk fenntartott intézmények finanszírozásáról. „Az orosházi MSZP tudatosan keveri össze ezt a két területet, hiszen az intézmény működése nincs közvetlen összefüggésben a fenntartó egyház státuszával” – zárul a közlemény, mely kiemeli, az önkormányzat elhivatott a Wesley iskola iránt, ezért az idei közmunkaprogram keretében gyógypedagógiai asszisztens alkalmazásával kívánja segítik az intézményben folyó oktató-nevelői munkát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.