- hirdetés -

Ismét utánpótlás kézilabda tornán pattogott a labda vasárnap az Eötvös csarnokban. Az OFKSE szervezte versenynapon a ’97-’98-as születésű fiatalok gyakorolhattak.

A Jégcsap kupa céljairól Vajer Tamás alelnököt kérdeztük.

– Az utánpótlás nevelés mindig is az első számú feladatok közt szerepelt a klubnál. Legnagyobb gondunk, -és ezzel országszerte így vannak a csapatok – hogy a gyerekeknek kevés lehetőségük van meccseket játszani. Ez pedig rendkívül fontos, mondhatni elengedhetetlen a fejlődésük szempontjából. Ezért jók az ilyen, és ehhez hasonló tornák, hisz az ERIMA Országos Gyermek Bajnokságon kívül alig van lehetőség arra, hogy meccsrutint, sikerélményeket szerezzenek, megismerhessék egymást. Ezért gondoltuk, hogy újra összegyűjtjük a régió korosztályos csapatait erre a rendezvényre.

A hazaiak mellett gyulai, makói,szegedi és a testvérklub kapcsolatok ápolása okán, adai gyerekek küzdöttek egymással.
– A torna programjának színesítése érdekében leány korosztályos mérkőzést is beiktattunk. Az OKSC-s lányok ellenfelei a vajdasági Ada hasonló korú leányai voltak. A Jégcsap kupa rendhagyóan zárult: rendkívül nagyra értékeljük és nagyon örülünk annak, hogy Gyopárosfürdő vezetése mellénk állt és az ő jóvoltukból a torna összes ifjú résztvevője Gyopároson pancsolva pihenhette ki a nap fáradalmait- zárta szavait az alelnök.

A Jégcsap kupa eredményei:

1998-99-es korosztály: 1. Pick Szeged, 2. OFKSE, 3.RK Ada, 4. Makó.

1997-esek: 1. OFKSE-Ada, 2. Gyula.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.