- hirdetés -

Szombat délelőtt hatalmas robaj rázta meg a Győri Vilmos teret, lezuhant a Meszes-kisköz épületsorának homlokzata.

Szombat reggel fél tíz körül leszakadt a felújítás alatt álló Meszes-kisköz épületsorának teljes homlokzata és az elkerített építési terület járdarészére zuhant. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A helyszínre az orosházi tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak ki. A GDF SUEZ szakemberei elvágták az a gázvezetéket, amely a homlokzattal együtt szakadt le. Ezután lehetett megtervezni a még életveszélyes részek bontását.

A homlokzat leszakadt és a járdára omlott (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

– Az elsődleges vizsgálatok alapján nagy valószínűséggel az előtetőn lévő nagy mennyiségű hó miatt szakadt le a szerkezet, majd az előtetőt tartó karfák kiborították a homlokzatfalat. Ez magával rántotta a gázcsövet, amelyben szerencsére csak kisnyomású gáz volt- tájékoztatott Karsai Sándor, az önkormányzat Városfejlesztési és Beruházási Irodájának helyszínen lévő munkatársa.

A további veszélyes részeket egy erőgép segítségével, a tűzoltók felügyelete mellett bontották le a déli órákban. A kivitelező hétfőn statikusok közreműködésével megvizsgálja, keletkezett-e kár az épület többi részében.

Videó összeállításunk a helyszínről

httpv://youtu.be/r6SzKWVTa-M

A Meszes-kisköz épületeit a főtér pályázat részeként újítják fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.