- hirdetés -

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját az Orosházi Toldi SE. Szombaton városunk adott otthont az erőemelők országos díjátadó közgyűlésének.

Február 18-án a Gyopár Club Hotel és Konferencia-központban rendezték meg a Magyar Erőemelő Szövetség díjátadó közgyűlését, melyen a sportág legjobbjait, a 2011-ben nemzetközi versenyen dobogós helyezést szerzett kiválóságokat ismerték el.
Orosházára mindig szívesen jönnek az erőemelők – emelte ki köszöntőjében Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

– Fontos eseményeknek adott otthont az elmúlt években, évtizedekben ez a város, és 2014-ben újabb jelentős sportrendezvény helyszíne lesz. Orosháza rendezheti az ifjúsági és junior erőemelő világbajnokságot, melyre 600-800 résztvevőt várunk – hangsúlyozta a sportvezető.

A 2014-es világversenyre kitért köszöntőjében dr. Dancsó József polgármester is.

– A tervek szerint az áprilisi magyar bajnokságon írjuk alá a világbajnokság rendezéséről szóló megállapodást – hangsúlyozta a városvezető, majd kiemelte, az Orosházi Toldi SE hosszú évek óta kiváló eredményeket ér el, és nagyszerű sportolókat nevel.

A sport nevelési értékét hangsúlyozta Blahó János, a Táncsics tehetségközpont főigazgatója is.

– A Toldi SE ünnepe mellett a sport és a barátság ünnepéről is beszélhetünk. 25 éve indultak, és azt mondhatjuk, a pince egy igazi műhely lett. A magyar élsport kiválóságait adja a klub, és a lehetőséget a tanulóknak, hogy jó helyen legyenek – tette hozzá a főigazgató.

Az év edzője: Musztafa Imre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A köszöntők után a 2011-es év legeredményesebb edzőit, sportolóit, egyesületeit ismerték el, köztük több orosházit. Az év edzőjének járó elismerést az Orosházi Toldi SE elnöke, Musztafa Imre vehette át. A nőknél az év erőemelője és az év fekvenyomója is a junior világbajnoki címet szerző, és a felnőtt erőemelő vb-n ezüstig jutó Szabó Ágnes lett. A Magyar Kupa versenysorozat összefoglaló eredménye alapján női erőemelésben az Orosházi Toldi SE csapata végzett az első helyen. Az orosháziak közül elismerést kapott még az ifjúsági világbajnok Imre Daniella és a Masters Eb bronzérmes Schneider Erzsébet. Elismerték a toldisok közül a junior világbajnok Kovács Ferenc és az ifjúsági vébén ezüstérmet szerző Cseh Zita teljesítményét is.

A díjátadó közgyűlést követően Musztafa Imre vezetőedző az Oroscafénak elmondta, hogy a sok éves, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredmények mögött rengeteg munka van. Kiemelte, a „műhely” továbbra is működni fog, több mint száz fős létszámmal. Megtudtuk azt is, április 14-15-én, Orosházán rendezik a XXIII. Női, Férfi Erőemelő Magyar Bajnokságot.

A 2011-ben legeredményesebb erőemelők részletes listájáért kattintsatok ide, a szövetség honlapjára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.