- hirdetés -

Szerda kora délután újra elkezdett esni a hó, és a nagy szél torlaszokat emel az utakon, a vonatok késnek. Csak akkor induljatok el, ha feltétlenül szükséges.

Ahogy a meteorológusok ígérték, szerda dél körül hozzánk is megérkezett az újabb hidegfront. A hóesés egyelőre nem okoz nagy gondot, ám az egyre erősödő szél már igen, bent a városban is kavarja a havat, egyre nehezebb a közlekedés.

Ám a városon kívül még komolyabb a helyzet, a nagy szél gyorsan akadályokat épít. A város környéki alsóbbrendű utakon néhol egy nyomsávon lehet csak közlekedni, de a főutak – egyelőre – járhatók.

A közútkezelő gépeivel már találkoztunk, a városon kívüli utakat takarítják, de a szél gyorsan visszaépíti a már eltakarított havat.

Késnek a vonatok

MÁV közleménye szerint 14 óra 50 perctől az intenzív havazás és az orkán erejű szél fennakadásokat okoz a közlekedésben. Minden váltóállításkor, a vonat elhaladása előtt, és után ki kell takarítani a váltókat. Emiatt a Békéscsaba-Újszeged, a Békéscsaba-Orosháza-Szeged vasútvonalakon közlekedő vonatok utasai átlag 40-60 perc késéssel számoljanak.

Csak akkor induljatok el, ha feltétlenül szükséges!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.