- hirdetés -

Tolatás közben az árokban kötött ki egy teherautó Orosházán. A havas-csúszós úton nem volt egyszerű művelet kivontatni, de a tűzoltók megoldották a feladatot.

Hétfőn este fél 6 körül szirénázott át a városon két tűzoltóautó. A gépjárműfecskendő és a vízszállító autó a József Attila utca és az Eötvös utca kereszteződéséhez ment, ahol egy teherautó volt az árokban.

A sofőr elmondása szerint a József Attila utcán haladtak és meg akartak fordulni, ezért hajtottak az Eötvös utcába, de tolatás közben a nagy hóban nem vették észre időben az árkot. A teherautó hátulja megcsúszott és az egész gépjármű a bal oldalával az árokba szánkázott. Szerencsére nem borult fel, mert igencsak közel volt a sarki ház kerítése.

httpv://youtu.be/uGKGBhmtiCU

A tűzoltóknak cseppet sem volt egyszerű dolguk, hiszen a havas út csúszott. Először oldalirányban mozdították meg, majd egyszerre két irányból vontatva húzták ki a teherautó hátulját. Ezt követően előrevontatták, és mikor kiért az útra, a teherautó már saját maga tudott a kis utcából kitolatni. Az egész művelet nagyjából másfél órát vett igénybe.

Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.