- hirdetés -

A résztvevők a közoktatást érintő normatív támogatások igényléséről kaptak tájékoztatást.

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal tartottak előadást a közoktatást érintő normatív támogatások igényléséről február 8-án a Székács evangélikus iskolában. Az előadó, Varga Endre, az orosházi önkormányzat költségvetési ügyintézője elmondta, az utóbbi időben több országos konferencián is felkérték, tartson tájékoztatót a törvény alapján igényelhető normatív támogatásokról, ez adta az apropóját az orosházi előadásnak.

– Az volt a célom, hogy Orosházán és a környező településeken, óvodákban, iskolákban, polgármesteri hivatalokban dolgozó kollégák is részesüljenek egy ugyanolyan előadásban, mint amit az országos konferenciák keretében is megkapnának, azzal a különbséggel, hogy nem kell elutazniuk és nem kell részvételi díjat sem fizetniük. Fontosnak tartom, hogy a normatív támogatások igénylési munkálataiban résztvevők ne csak saját területüket lássák, hanem nagyobb rálátást kapjanak a részletekre – összegzett Varga Endre.

Az idei tanévben az önkormányzat mellett egyházi és állami fenntartású óvodák és iskolák is működnek a városban. A tájékoztatóval nekik is szerettek volna segítséget nyújtani az állami támogatások igényléséhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.