- hirdetés -

A villamosipari szigetelő alkatrészeket gyártó cég tavalyi fejlesztése idén beérhet.

A város legnagyobb adózóit fogadta munkaebéden dr. Dancsó József polgármester. Az eseményen Frankó Gábor, a Cerlux Kft ügyvezető igazgatója is nyilatkozott.

Az önök cége most először került be a TOP10-be. Először röviden mutassa be, mivel foglalkoznak.

Frankó Gábor

A Cerlux Kft. villamosipari szigetelő alkatrészeket gyárt, 130 főt foglalkoztat. Éves szinten mintegy 4,5 millió darab, elsősorban lámpákhoz illetve elektromos berendezéshez való magas hozzáadott értékű ipari-műszaki szigetelő alkatrészt, kerámiát értékesítünk. Ezeknek mintegy kétharmadát az Amerikai Egyesült Államokba exportáljuk, a többi az Európai Unióba és belföldre kerül.

Hogyan alakultak a 2011-es év gazdasági mutatói?

A 2010-es évhez hasonlóan jó nyereséget tudtunk elérni. A cég 2011-ben komoly fejlesztést hajtott végre, közel 80 millió forintos beruházással mintegy 47 százalékkal bővítettük az üzemi területünket és 35 százalékkal növeltük kapacitásainkat. Az idei évben szeretnénk ezt az új üzemi terültet kihasználni, így hasonlóan jó évet várunk a 2012-es évre is.

Munkaerő tekintetében sikerült előrelépniük?

Az elmúlt egy évben mintegy 30 fővel tudtuk a létszámunkat bővíteni. Ez elsősorban bérelt munkaerőt jelent, ehhez munkaerő-kölcsönzést veszünk igénybe. Ezt a létszámot szeretnénk az idei évben is megtartani. A mi termelésünk alapvetően könnyű fizikai munkát és betanított munkaerőt igényel. Az említett 130 főből nagyjából százan ilyen munkakörben dolgoznak.

Mit vár a 2012-es évtől?

Mindenképpen azt, hogy a világgazdasági helyzet stabilizálódjon. Ez jó hatással lenne a magyar gazdaság helyzetére is, ami alapvetően határozza meg a mi eredményünket is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.