- hirdetés -

Orosháza legnagyobb létszámú sportegyesülete, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület szombaton tartotta éves közgyűlését.

Beszámolt az előző évben végzett munkáról az elnök, a vezetőség, majd a gazdasági beszámoló és a 2012. évi költségvetés elfogadása került sorra. Ezután a felügyelő bizottság, majd a fegyelmi bizottság adott számot az elvégzett munkáról, illetve a fegyelmi helyzetről.

Pethő Krisztián, az Orosházi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka tartott tájékoztatót az egyesület és a rendőrség együttműködéséről, majd az egyebek, hozzászólások napirendi ponttal zárult a meglehetősen kis létszámmal megtartott közgyűlés. A Kinizsi tavalyi évéről és az idei aktualitásokról Dr. Ökrös Ferenc elnököt kérdeztük.

– Halfogás és gazdálkodás szempontjából is jó évet zártunk. Az egy főre jutó fogás – a fogási naplók tanulsága szerint – 20 kg fölé nőtt. A száraz nyár kedvezett a tavalyi évben és külön öröm, hogy a folyókon szerencsét próbáló sporttársaink is szép eredményeket értek el. Saját vizeinket próbáljuk kiemelten kezelni, telepíteni, tavaly közel 100 mázsa halat tudtunk kihelyezni. A telepítési tevékenység szisztematikusan folyik, egy-, két- és háromnyaras halakat is telepítettünk. Ezek túlnyomó többsége ponty, de szépen gyarapszik a csuka, süllő állománya is – fogalmazott Ökrös Ferenc.

A horgászok meghallgatták és elfogadták a beszámolókat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, hogy a telepítésekre a tagsági díjakból és az előző évek megtakarításaiból jövőre is meglesz a fedezet. A vezetőség döntése alapján az egyesület tartalékát képező és eddig bankban lekötött vagyon nagy részét is, öt évre elosztva, halasításra fordítjuk, ezzel is növelve az orosházi és az ide látogató vendég horgászok esélyeit.

– A horgászengedélyek ára nem jelentősen, mintegy 3 százalékkal növekedett, ami a jelen gazdasági körülmények között szintén jó hírnek számít. A 2011-ben megrendezett versenyeinket idén is meg szeretnénk tartani. A gyermek halfogó versenyt, a Bessenyei Sándor nyugdíjas emlékversenyt és persze a nagy sikerű, családi nappal egybekötött egyesületi horgászversenyt is. Ezen versenyek előtt, büszkén mondhatom, mindig történik saját erős haltelepítés is – mondta az egyesület elnöke.

Kitért a fegyelmi helyzetre is ahol szintén kedvező tendenciákról tudott beszámolni. Elmondta, hogy tavaly nem volt olyan fegyelmi vétség az egyesületnél, amely a törvény szerint szabálysértés kategóriába tartozik és a kisebb horderejű szabálytalankodások száma is örvendetesen csökkent.
– A rendőrséggel történő folyamatos együttműködésünk példaértékű és ez is sokat segít a szabálysértések visszaszorításában. Alapvető mottónk, a prevenció. Összességében azt mondhatom, hogy a Kinizsi anyagi és egyéb tekintetben is rendben van. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy idén is sok szép fogással és élménnyel gazdagodjanak tagjaink – zárta értékelését dr. Ökrös Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.