- hirdetés -

A gyereknevelésben nyújt segítséget a pályázatból megvalósuló, szülőknek szóló trénig.

A szülői hatékonyságot fejlesztő képzés a Családsegítő Szolgálat Egy Más jövőÉrt Alapítvány nyertes pályázatából valósul meg. A tanfolyamon a nemzetközileg is elismert, bizonyítottan hatékony, kommunikációt és konfliktuskezelést fejlesztő Gordon módszert alkalmazzák.

A pályázaton 285 ezer forintot nyert az alapítvány.

A tréning célja, hogy a szülőknek támogatást nyújtson a gyermeknevelési nehézségeik megoldásában, így képesek legyenek megtalálni, és alkalmazni a legmegfelelőbb reakciót gyermekeik elfogadhatatlan viselkedésére, miközben támogatják őket az önállósodásban és képességeik kibontakoztatásában. Ily módon eredményesebben tudják segíteni gyermekeik fejlődését, megelőzve vagy hatékonyan kezelve az elsodródást, a deviáns viselkedéseket, az alkohol- és drogfogyasztást.

– A tréning során fejlesztjük a szülői hatékony kommunikációt, mely kihat a kapcsolatokra a családban ugyanúgy, mint az élet más területein. A kommunikáció a kapcsolatok kialakításának, fenntartásának eszköze. Nem mindegy tehát, hogy a szülő hogyan használja. Célunk még, hogy a szülők elsajátítsák a hatékony konfliktuskezelés módszereit a sikerorientált, erőszakmentes együttműködés érdekében- tájékoztatott Halustyik Éva, a Családsegítő Szolgálat vezetője.

A program saját élményű tréning formájában valósul meg, ahol részben maga a csoporthelyzet, részben pedig a bizonyítottan kommunikációt és konfliktuskezelést fejlesztő Gordon módszer teszi lehetővé egy-egy problematikus nevelési szituáció jobb megértését és hatékonyabb kezelését. A program várhatóan február közepén indul a Családsegítő Szolgálatnál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.