- hirdetés -

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az orosházi kézilabdások hagyományteremtő rendezvénye.

Nagyszabású, egész napos kézilabdagálát, valamint jótékonysági bált szervezett szombaton a város három kézilabda egyesülete: az Orosháza KSC, az Orosházi FKSE és az Orosházi NKC. A közös rendezvényen bemutatkoztak az utánpótlás korosztályok, de a szülők és az öregfiúk is szerepet kaptak a színes programban.

Már a kezdéskor – délelőtt 9 órakor – telt ház fogadta a betérő vendégeket az Eötvös téri sportcsarnokban. A nap nyitásaként a legkisebbek, a szivacskézilabdázó lányok és fiúk mutathatták meg tudásukat a megjelent szülőknek, érdeklődőknek. A folytatásban pályára léptek a gyermek- és serdülő csapatok, majd később az ifjúsági és junior együttesek is. Fiúk-lányok közösen pattogtatták a labdát a délelőtt és a kora délután folyamán, a publikum számos találkozón tapsolhatott a méltán elismert orosházi utánpótlásnak.

Természetesen nem maradhatott el a hagyományos szülő-gyerek összecsapás sem, ahol az OKSC-s gyerekek szoros mérkőzésen ugyan, de ismét elpáholták a felnőtteket. A programot játékos vetélkedők színesítették, a kisebbek lufivadász versenyen, a nagyobbak ziccerdobó bajnokságon bizonyíthatták ügyességüket.

Az egykori orosházi NB I-es kézilabdázó, ma női utánpótlás edző, Pásztor István lő kapura (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A délutáni műsor gerincét már a felnőttek adták. Az orosházi öregfiúk – a hajdani OMTK, Every Day és Honvéd-Dózsa játékosai – az adai öregfiúkkal mérkőztek meg, az edzők-sportvezetők válogatottja pedig az adai szülőkkel játszott izgalmas találkozót. A soron következő nemzetközi rangadón a romániai Nagyszentmiklós és a szerbiai Ada öregfiúi csaptak össze, a gála zárásaként pedig az orosházi tűzoltók és rendőrök csapatai léptek pályára és játszottak közönségszórakoztató mérkőzést.

A színes és izgalmas programok mindvégig óriási érdeklődés mellett zajlottak. A nap minden szakában zsúfolásig telt nézőtér előtt szerepeltek a résztvevő csapatok, igazi gálahangulatot teremtve és kézilabdaünneppé változtatva a rendezvényt.

Meccsek után vacsora

A labdapattogás zaját az esti órákra a muzsikaszó vette át a sportcsarnokban. A gála jótékonysági bállá alakult, melynek bevételét az utánpótlás javára ajánlották fel a szervező egyesületek. Az eseményen részt vettek a három kézilabda egyesület játékosai, edzői, vezetői, valamit szülők, szurkolók, baráti társaságok, támogatók, de természetesen a meghívottak között szerepeltek az oktatási intézmények vezetői és a városvezetők is.

Dr. Dancsó József polgármester rövid megnyitója után az adai Homokóra együttes máris „átvette a hatalmat” és percek alatt fergeteges hangulatot varázsolt a csarnokba, ami aztán egészen hajnalig kitartott.

Az egyesületek vezetői valamennyien igen sikeresnek ítélték a rendezvényt, a hagyományteremtőnek szánt kezdeményezést a remények szerint több hasonló követi majd – együttműködve a jövő kézilabdázóiért, a sikeres utánpótlásért.

Az ONKC honlapján is találtok képeket, kattintsatok ide

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.