- hirdetés -

Kisebb botrányba fulladt az OFKSE – Torda felkészülési találkozó szerda este az Eötvös csarnokban.

Orosházi FKSE-Alexandra – ACS Torda (román) 30—27
A 44. percben félbeszakadt

Nemzetközi felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Nagy F., Túróczy.

Orosháza: Herjeczki — Balda 8, Bali 3, Frey 4, Mazics 3, Pál G. 4, Ambrus 5. Csere: Szikora A., Pajkó (kapusok), Raffai, Kovács A. 2, Berta, Lászlai, Benák, Benmiloud 1, Kósa, Héjja.
Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

A Torda legjobb dobói: Savic 7, Bedin 5, Siptea 5.

A román első osztályban vitézkedő tordaiak számára hamarabb kezdődik a bajnokság, mint nálunk, így a felkészülésben előrébb tartanak. Ennek ellenére a három nemrég érkezett játékossal a soraiban felálló hazai alakulat felvette a ritmust és a mérkőzés nagy részében vezetett is.

Bár természetesen még össze kell csiszolódni a játéknak, mindhárom „újonctól” láthatott szép megoldásokat az orosházi publikum. A „régiek” közül Balda Ákos és Mazic Milán volt elemében, de Ambrus Dodi is remek találatokkal vétette észre magát. Főként a gyors indításokból sikerült többször mattolni a románok védelmét, de felállt fal ellen sem állt meg a tudománya a fiúknak. Az első félidő lefújásakor háromgólos orosházi előnyt mutatott az eredményjelző (30. p. 23-20).

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták, illetve folytatták volna, ha nem a román edző magánszámával kellett volna foglalkozni. A vendég csapat szakvezetője nem volt megelégedve a játékvezetők munkájával és ennek folyamatosan hangot is adott. (Különösebb oka nem volt erre, hisz a játék egyáltalán nem volt durvább a szokásosnál és a sípmesterek sem vétettek kirívó hibákat.)

A játékvezetők egy idő után megunták az állandó szövegelést és először sárga lappal figyelmeztették az edzőt, majd mikor az már a pályára is beszaladt, kétperces kiállítást adtak. Ekkor állt meg először a játék, mert a vendégek sehogy sem akarták tudomásul venni, hogy az edző két percét egy játékosnak kell letölteni. Végül az egyik játékos mégis leült a padra és mintegy kétperces intermezzó után folytatódhatott a meccs. Sajnos nem csak a találkozó folytatódott, hanem a reklamálás is. A bírók tűrték ameddig tűrhették, aztán – teljesen jogosan – piros lapot mutattak fel a magáról megfeledkezett szakvezetőnek, aki ezen megsértődött és a második félidő 14. percében, háromgólos hazai vezetésnél leparancsolta játékosait a pályáról.

Füzesi Ferenc: – Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hisz  az lett volna  cél, hogy gyakoroljunk különféle összeállításban, a cserék ütemét stb. és most épp ez nem sikerült. A fiúkat dicséret illeti, mert az alapozás közepén, kéthetes munka után jó teljesítménnyel rukkoltak ki. Természetesen nagyon sok a tennivalónk a bajnokság kezdetéig. Pénteken remélem végig tudjuk játszani a meccset.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.