- hirdetés -

A 2011-es év utolsó perceit százak töltötték a Kossuth utcán, a művelődési központ előtt.

A szabadtéri színpadon az orosházi First és a Back II Black zenekarok koncertjeit kínálta ingyenes programként a város a lakóknak, sokan éltek a lehetőséggel. Nyolc óra körül a technikai előkészületek idején nem sokan voltak még a helyszínen, talán mindenkihez eljutott az információ, mely szerint fél 9-től játszik a First. Mintegy 200-an értek a koncert közepére a szabadtéri buliba, a jó hangulatot az egyre tempósabb muzsika, a pezsgők és a petárdák durranásai is fokozták.

Az országos hírnevű Back II Black banda frontembere, Bebe már fél 10 körül látható volt, amint autogramokat osztogat. Az egyre gyarapodó lélekszámú tömegben viszonylag még kevés olyan kelléket láttunk, amely a szilveszterre utalt, a jelenlévők örömmel nyugtázták egy-egy álarcos vagy parókás alak feltűnését, leginkább gyerekek kezében volt fényes bevonatú duda.

A két zenekar közti szünetre sokan bementek a művelődési házba melegedni, de aztán a „főzenekar” muzsikája mindenkit újra utcára szólított, sokan tapsoltak a kedvenc dalok után a koncertteremben zártkörű rendezvényen részt vevők közül is.

A Back II Black frontembere, Bebe felpörgette a közönséget (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina

Éjfél előtt Csizmadia Ibolya alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, Bebe és a szervezők képviseletében Deák György töltötték ki a 2011-es év utolsó másodperceit, majd mintegy 1000 ember számolt vissza, és hangos üdvrivalgással köszöntötte az új esztendőt. Nem maradt el a hagyományos pohár pezsgő sem, viszont a köd miatt a tűzijáték nem volt olyan látványos mint tiszta időben lehetett volna.

Azok, akik még kitartottak az utcabál ötlete mellett, maradtak a retro discoban, de a többség valószínű, a melegebb bulihelyet választotta, vagy pihenni tért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.