- hirdetés -

Néhány tanács, hogy ne a kutyád keresésével induljon az új év.

A kutyákat igen megviselik a petárdák, legtöbbjük pánikba esik a hang- és fényeffektek miatt és elmenekül. Sok aztán hazatalál, de akad, amelyik már nem kerül elő többé. Hogy ezt megelőzzük, itt van néhány tanács az állatvédőktől:

Ha van rá mód, szilveszter napján vigyük be a lakásba a kutyát, vagy zárjuk be olyan helyre (például garázs), ahol elbújhat és ahová kevésbé erősen jut be a zaj. Ha tudod, hogy kedvenced fél, akkor érdemes ún. nyugtató tablettát beszerezni a számára az állatorvostól. Lehetőleg ne hagyd egyedül és viselkedj nyugodtan a közelében, ezt ugyanis megérzi a kutya, és ő is nyugodtabb lesz. Legyen a kutyán, macskán bilétás nyakörv (rajta a gazdi elérhetősége) , így ha mégis megszökik a kedvenc, könnyebben előkerül.

Az orosházi állatvédők arra is felhívják a figyelmet, hogy szilveszterkor, újév napján sok kutya kóborol az utakon, ezért az autósoknak érdemes körültekintően vezetni. A menhelyekre ilyenkor általában tízszer több elkóborolt kutya kerül, mint egy átlagos napon, így ha mégis keresned kell a kedvencedet, akkor érdemes a helyi menhelynél is kutakodnod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.