- hirdetés -

Öt fiatal kapott meghívót teljesítménye alapján korosztálya legjobbjai közé.

A héten lezajlott Budapest-kupa, régióválogatottak tornáján a Sterbinszky Amália régió csapatát erősítették lányaink. Kenyeres Barbara és Zvolenszky Nóra, valamint Ádász Diána, Kónya Kinga és Telek Klári képviselte városunkat az országrész korosztályos csapatában. Előbbiek ketten az OKSC-ben, Németh Dóránál, míg hárman az ONKC játékosaiként, Pásztor István edzőnél érték el azt a formát, mely alapján meghívást kaptak a válogatottba.

A válogatott az első napon kettős győzelmet aratott, így négy ponttal várhatta a másnapi folytatást. A második napon az utolsó csoportmérkőzésén kikapott Pest megye válogatottjától a Sterbinszky Amália régió csapata, ezzel csoportmásodikként végzett, ám a keresztjáték során kiváló teljesítményt nyújtva öt góllal legyőzték a torna favoritjának számító, komplett győri csapattal felálló Tóth László régióválogatottat, így a zárónapon az aranyéremért játszhattak, ahol az ellenfél Budapest válogatottja volt.

A Sterbinszky Amália régió csapata (Fotó: Kónya Balázs)

A döntőben: Sterbinszky Amália régió – Adorján János régió 16-24 (5-9), így válogatottunk a torna 2. helyét szerezte meg.

Gratuláláció illeti az öt orosházi lány és klubedzőik mellett a békéscsabai és debreceni lányokat, valamint Márián Blanka és Papp Mihály kiválasztó edzőket is!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.