- hirdetés -

Az orosházi lány segítségére összefogott a város. Nikit csütörtökön reggel operálták, délután már beszéltünk is vele.

A csontrák egy ritka fajtájában szenvedő Berta Nikiről korábban írtuk, hogy áttét miatt került újra sebészkés alá. A CT a mellhártyáján mutatott két foltot, amiről az elmúlt hetekben derült ki, hogy műteni kell.

Az szerencsésnek mondható, hogy minden eredménye jó volt, és ma reggel meg is műtötték, az orvosok szerint a másfél órás beavatkozás rendben zajlott. Kora este már Niki vette fel édesanyja telefonját, pár szót váltottunk, azt mondta, nincsenek fájdalmai, mert epidurálisan csillapítják. Vastag cső van a hátában, amiből az édesanya, Kati, arra következtet, hogy nem a mellhártyán és nem kis méretű volt az eltávolított daganat, de az orvos egész nap műtött, még nem tudott pontos felvilágosítást adni.

Nikinek sokan segítettek (Fotó: család)

Ha minden jól megy, 5-6 nap múlva hazajöhetnek, a szövettani eredmény kb. 10 nap múlva várható, attól függ, hogy szükség lesz-e újabb kemoterápiára. Niki a szegedi klinika mellkas-sebészetén fekszik, egy kétágyas szobában édesanyjával, azt mondják, nincs hiányuk most semmiben, amit a sok segítőkész embernek is köszönhetnek, akik a korábban megjelent híradásunk nyomán segítségükre siettek. Mindenkinek köszönetüket fejezik ki, és a hosszú gyógyulás idején is szívesen fogadják a továbbiakat Niki iskolájának közreműködésével.

A család másik fele, az apa és Vivi, a nővér itthon töltik a karácsonyt, Kati szerint nehezen viselik a helyzetet, de mindannyian örülnek, hogy túl vannak a mai beavatkozáson.

Ha segíteni szeretnél: Evangélikus Általános Iskola Alapítvány, bankszámlaszám: 10402647-26411912. (Megjegyzésbe: Berta Nikolett részére.) Egyéb jellegű segítséggel hívjátok a 06-70-772-7121 telefonszámot (Bertáné Katalin).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.