- hirdetés -

Az áramszolgáltató január 6-ig felfüggesztette a tartozók szankcionálását.

Az EDF Démász Zrt kedden juttatta el közleményét szerkesztőségünkbe. Ebben kifejtik, hogy mint felelős villamosenergia-szolgáltató a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében az ünnepi időszakban kikapcsolási moratóriumot hirdetnek.

Ennek alapján 2011. december 22. és 2012. január 06. között azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolják ki az áramot, akiknek számlatartozásuk van.

„Így a téli szünetben, az ünnepek alatt nekik sem kell nélkülözni a villamosenergia-szolgáltatást. A kikapcsolások szüneteltetése kizárólag az EDF DÉMÁSZ lakossági ügyfeleire vonatkozik. A védett ünnepi időszakot követően az EDF DÉMÁSZ továbbra is több lehetőséget ajánl a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztók számára, hogy megelőzhető legyen az áramszolgáltatásból történő kikapcsolás. Amennyiben az ügyfél szociálisan rászorult a Társaság felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét. Évente egyszer – meghatározott feltételek mellett – lehetőség van részletfizetési kedvezményre is” – írják a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a türelmi idő nem vonatkozik a más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre. Esetükben a Társaság ebben az időszakban is a hatályos szabályozás szerint jár el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.