- hirdetés -

Az elmúlt hét végén két szegedi tornán is pályára léptek az Orosháza KSC kézilabdás lányai.

A KSZSE Szeged és a Szeged KKSE is Mikulás-kupa utánpótlás kézilabda tornát szervezett a közelmúltban. Az orosházi fiatalok mindkét viadalon szerepeltek és színvonalas, a felkészülés szempontjából hasznos mérkőzéseket játszottak.

A KSZSE által rendezett tornán az Orosháza KSC 1997-es, 1999-es és 2002-es csapatai vettek részt. A jól szervezett, erős ellenfeleket felvonultató sportesemény első napján Algyőn játszott a két “idősebb” korosztály.

Németh Dóra 1997-es lányai első találkozójukon a már jól ismert Békéscsaba együttesével csaptak össze és magabiztos győzelmet arattak. A folytatásban a Hódmezővásárhely, majd az Ada csapata volt az ellenfél, ezek a mérkőzések sem okoztak gondot az orosháziaknak. A korcsoport utolsó találkozóját a mezőnyből kiemelkedő két száz százalékos csapat, a KSZSE és az Orosháza KSC játszotta az aranyéremért. Biztatóan kezdett az OKSC, kisebb-nagyobb hibákkal játszva ugyan, de stabil négy gólos előnnyel zárták az első játékrészt. A második félidőt aztán egy érthetetlen hullámvölggyel kezdték az orosháziak, zsinórban hat gólt kaptak, míg egyetlen gólt sem sikerült szerezniük, így fordított a Szeged. A későbbiekben hiába igyekeztek a lányok, nem sikerült kiharcolniuk a győzelmet, így a torna második helyét szerezték meg. Kenyeres Barbara a torna legjobb játékosának járó különdíjat nyerete el.
Orosháza KSC – Békéscsabai ENK SE 19-10
Hódmezővásárhelyi LKC – Orosháza KSC 11-21
ZRK Ada – Orosháza KSC 10-17
Orosháza KSC – KSZSE-Algyő 14-15

Az 1999-es korosztályban a 2000-2001-es gyerekekkel felálló csapatot játszatta Pappné Horváth Zsuzsanna edző az algyői viadalon. A kissé megilletődötten kezdő gárda a folytatásban a korkülönbség ellenére szépen helytállt, izgalmas mérkőzéseket játszott, a Békéscsaba és az Ada ellen kis szerencsével akár győzelmeket is szerezhetett volna. A csapat végül a torna ötödik helyén zárt.
KSZSE-Algyő – Orosháza KSC 19-6
Orosháza KSC – Békéscsabai ENK SE 13-14
Angyalföldi SI – Orosháza KSC 23-13
Orosháza KSC – ZRK Ada 13-15

A szegedi Mikulás-kupa második versenynapján léptek pályára a 2002-es orosházi szivacskézilabdázó kislányok. A sportággal még csak most ismerkedő gyerekek nem játszottak alárendelt szerepet a rutinosabb ellenfelekkel szemben, jó teljesítménnyel szerezték meg a negyedik helyet Pappné Horváth Zsuzsanna növendékei.
Orosháza KSC – Szeged KKSE 8-15
KSZSE-Vörösmarty – Orosháza KSC 13-5
KSZSE 2003 – Orosháza KSC 8-15
Hódmezővásárhelyi LKC – Orosháza KSC 10-6

Orosházi különdíjasok: Cseh Roberta és Kenyeres Barbara (Fotó: Zsedényi Péter)
 Az Orosháza KSC 1999-es együttese Szeged-Kiskundorozsmán, az ottani Mikulás-kupán szerepelt. Papp Mihály csapata első mérkőzésén alulmaradt a házigazdákkal szemben, de rögtön a következő mérkőzésen javított és győzelmet aratott. A soron következő két mérkőzésén két országos döntős gárdával találkoztak az orosházi lányok, akik mindkét találkozón jó teljesítményt nyújtva szoros eredményt harcoltak ki. A torna legjobb kapusának Cseh Roberta bizonyult, az OKSC csapata a negyedik helyen zárta a küzdelmeket.
Szeged KKSE – Orosháza KSC 20-11
Orosháza KSC – Hódmezővásárhelyi LKC 16-15
Orosháza KSC – Nádudvar 14-16
Debereceni SC-SI – Orosháza KSC 15-13

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.