- hirdetés -

Kemény, de sportszerű mérkőzést játszottak az orosházi serdülő lányok.

Orosháza KSC – Orosházi NKC 28-34 (12-17)

OSB leány F-csoportos bajnoki mérkőzés, 12. forduló, Táncsics Sportcsarnok, 70 néző. Vezette: Őry, Sajti.

Orosháza KSC: Szaszkó, Zsedényi (kapusok), KENYERES 6, ZVOLENSZKY 5, Bene 2, ANTAL 4, Balogh V. 2, SZŰCS 8 (7), Tornyi-Molnár 1, Zvara, Borbély, Dobos, Molnár I., Borgulya. Edző: Németh Dóra.

Orosházi NKC: Aradi, Ádász, Németh (kapusok), ULMANN 9 (1), MOLNÁR B. 5 (3), Horváth 4, Szöllősi D. 1, Telek 1 (1), Szabó, Tóth, KÓNYA 6, Kiss, KRÁNITZ G. 8 (3), Ravasz. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 9/8.

Már eldőlt, hogy mindkét orosházi csapat továbbjutott a felsőházi rájátszásba, de az egymás elleni eredményeiket viszik magukkal, így egyik csapat sem vette félvállról a találkozót. Kemény, de sportszerű mérkőzést játszottak a csapatok, izgalmas játékot és jó szórakozást nyújtva a szurkolóknak.

Az ONKC jól kezdett és gyorsan magabiztos vezetést szerzett (10. perc 2-6), de a fiatalabb orosházi gárda egy pillanatra sem adta fel, a 20. percre sikerült egy gólnyira zárkózniuk (10-11). A félidő végén aztán ismét belehúztak a „vendégek”, és az OKSC védelmi hibáinak köszönhetően öt gólosra növelték előnyüket.

A fordulás után felváltva estek a gólok, továbbra is négy-öt gólos különbség volt a csapatok között, de Németh Dóra lányai mindvégig tartották a lépést az esélyesebb ONKC gárdájával. A 15. perctől aztán egy hosszabb OKSC-s gólcsendet kihasználva nyolc gólos vezetést szerzett Pásztor István csapata (21. perc 25-33), amit a végén már csak kozmetikáznia sikerült a KSC-nek.

Színvonalas mérkőzést, valódi rangadót játszott a két együttes, ahol számos kiváló egyéni teljesítménynek is tapsolhatott a közönség. Az Orosháza KSC-ben kiemelkedőt nyújtott a rendkívül agilisen játszó Kenyeres Barbara valamint a büntetőket hidegvérrel értékesítő Szűcs Dalma, az Orosházi NKC egyik legjobbja pedig a beállós poszton tarthatatlan Ulmann Bernadett, valamint az állandó gólveszélyt jelentő Kránitz Gréta volt.

Tizenkét forduló után az Orosházi NKC 20 ponttal a tabella második helyéról, míg az Orosháza KSC 16 ponttal a harmadik helyről várhatja a folytatást.

Németh Dóra: – Jó iramú mérkőzésen – a védekezési hibáktól eltekintve – nagyon jól küzdött a csapat, csak gratulálni tudok.

Pásztor István: – Sportszerű mérkőzésen a kevesebb hibával játszó csapat nyert. Köszönjük a szurkolást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.