- hirdetés -

Szombaton mintegy 250-en gyűltek össze a Táncsics sportcsarnokban a hagyományos Sámli bálon.

A Sámli bált hetedik alkalommal rendezték meg, a Táncsics gimnázium indította útjára az iskolaszék kezdeményezésére.

– Az iskolaszék akkori elnökével, Gelegonya Sándorral arra gondoltunk, egy kicsit a jókedvért, a jótékonykodásért valami olyasmit kellene kitalálni, amibe mind a kettő belefér. Akkor jött az ötlet, hogy az iskolaszéknek legyen egy bálja, és mivel az ő kezdeményezésükre hívtuk életre, egy játékos szófordulatnak köszönhetően kapta a sámli nevet – mesélt a kezdetekről dr. Blahó János, a Táncsics tehetségközpont főigazgatója.

Szórakozás és jótékonykodás

Szombaton mintegy 250-en gyűltek össze a Táncsics sportcsarnokban, de nem csak szórakozni, hanem segíteni is, hiszen a bál bevételét minden évben jótékony célra fordítják. Ez alkalommal a könyvtárállomány megújítására és a nehéz helyzetben lévő tanulók megsegítésére fordítják a támogatói jegyekből befolyt összeget.

Blahó János

– A bál Orosháza kulturális életének egyre inkább szerves részévé válik. Az, hogy ismét ilyen szép számmal vesznek részt a rendezvényen, bizonyosság arra, hogy odafigyelnek az iskolára és támogatják célkitűzéseit – emelte ki dr. Blahó János.

A Sámli bált dr. Dancsó József polgármester nyitotta meg.
– E nemes alkalom nem jöhetett volna létre, ha a város közössége, intézmények, cégek nem fognak össze egy közös célért, azért, hogy a gimnázium jelene és jövője ilyen formában is biztosítva legyen. És ha létezik egyetértés és összhang, akkor minden létezik. Orosháza történetében, értelmiségi képzésében az intézménynek komoly szerepe volt, van és lesz – emelte ki a polgármester.

A köszöntőt követően ünnepi műsor következett, majd a hagyományokat követve átadták az Arany Sámli-díjat, amivel elismerik azokat, akik az intézmény oktató-nevelő munkáját segítik.

Arany Sámli-díj a segítőknek

Arany Sámli-díjjal mondtak köszönetet az iskolaszék egykori elnökének, Gelegonya Sándornak. A tradíciók és értékek filozófiáját követve vezette az iskolaszéket és számos esetben anyagi támogatással és kapcsolatainak bevonásával jelentősen segítette az iskolai célkitűzések megvalósítását. Gelegonya Sándor külföldi tartózkodása miatt személyesen nem tudott jelen lenni a bálon, ezért a díjat testvére, Gelegonya Zoltán vette át.

Elismerés az iskola támogatóinak (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Elismerésben részesült dr. Herczegfalvi Lászlóné dr. Abonyi Etelka is. A Fehér Kígyó Gyógyszertár ügyvezetőjének a magas szintű betegellátás mellett fontos célja az egészségmegőrzés, az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok népszerűsítése. A gimnázium pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a környezet és egészségtudatos magatartás. Természetes volt tehát, hogy az iskola egészségnapi rendezvényeinek szervezésekor a szakgyógyszerészhez fordultak szponzori segítségért. Sokéves aktív támogatását Arany Sámli-díjjal köszönték meg.

– Nagyon megható és megtisztelő volt a díjat átvenni. Számomra mindig értékesebb, ha a saját mikrokörnyezetem tüntet ki ilyen megtisztelő díjjal. Továbbra is szeretném végezni azt a tevékenységet, amit az iskolában elkezdtem, hisz ha tudok valamit tenni a fiatalok egészségének a megőrzéséért, az örömmel tölt el – összegzett a díj átvétele után dr. Herczegfalvi Lászlóné.

Dr. Csizmadia Ferencné, az AFS orosházi körzete vezetőjének lelkiismeretes szervező munkáját ismerték el Arany Sámli-díjjal. A nemzetközi diákcsereprogram keretében a világ különböző pontjairól Orosházára érkező diákokat és az őket fogadó szülőket tanácsaival segíti, szervezi programjaikat, gondoskodik biztonságos elhelyezésükről, tanulmányaik zavartalan folytatásáról. Munkája nyomán, a csereprogram keretében a gimnázium diákjainak lehetőségük van külföldön tanulni.

– Számomra nagy meglepetés volt, amikor értesültem arról, hogy a díjazottak között vagyok. Az ember, amikor egy elismerést kap, hirtelen az jut eszébe, hogy mit is csinált? Én szeretetből csinálom, amit csinálok, végtelenül nagy megtiszteltetés ez a díj, köszönöm – mondta el az OrosCafé-nak dr. Csizmadia Ferencné.

Az iskola kilencedikes diákjainak nyitótáncát követően vacsorával, tombolahúzással, zenével és tánccal folytatódott a bál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.