- hirdetés -

Télapó, ünnepi műsor, Mikulás-csomagok és rengeteg szaloncukor- második alkalommal tartottak fenyőünnepséget Rákóczitelepen.

A hideg időjárás ellenére nagyon sokan összegyűltek pénteken Rákóczitelepen, a Közösségi Ház előtt. Közös ünneplésre érkeztek kicsik és nagyok, hisz második alkalommal rendezték meg a fenyőünnepséget. Az ötlet Botos Attilától és feleségétől ered, szerettek volna egy olyan alkalmat az ünnepvárás időszakában, amikor együtt lehetnek az itt élők. Mint tavaly, idén is sokan  gondolták úgy, nem maradnak otthon.

Laczki János evangélikus lelkész, Dr. Laurinyecz Mihály esperes plébános és Kovács Árpád református lelkész ökumenikus áhítata után, Botos Attila szervező szólt a megjelentekhez. Köszöntőjében utalt arra, hogy a tavalyi rendezvényhez képest színvonalasabb körülményeket tudtak teremteni, hisz színpad, megfelelő hang- és fénytechnika segíti a fellépőket. A többméteres fenyőfát Muszka Kálmán ajánlotta fel, a díszeket az óvodások és iskolások készítették, majd öltöztették ünneplőbe a fát, a fényfüzért pedig a Városüzemeltetés adta.

Zenés műsorral szórakoztatták az érdeklődőket (klikk a képre) Fotók: Pirer Kata

A megjelenteket Kovács Árpád, a körzet önkormányzati képviselője is köszöntötte, majd ünnepi műsor következett. Elsőként a Bácska ovi nagycsoportosai varázsoltak meghitt hangulatot, őket a helyi általános iskola felső tagozatosai követték a színpadon. A Rákóczitelepi Nyugdíjasok Dalárdája ismert karácsonyi énekekből nyújtott át egy csokorra valót a megjelenteknek. Béres Enikő tanítványainak – a Star-let- műsora alatt pedig már előkerültek a csillagszórók is, és többen együtt énekelték a fellépőkkel a karácsonyi dallamokat.

Kasza Béláné, a helyi nyugdíjas klub elnöke elmondta, örömmel fogadták a kezdeményezést, véleménye szerint kellenek az ilyen alkalmak, melyek erősítik az itt élők összetartozását.
– Rohanó világunkban az emberek egyre jobban igénylik az ilyen alkalmakat, amikor egy kis időre együtt lehetnek- hangsúlyozta.

Muszka Kálmánné szerint is nagyon kellenek az ilyen rendezvények, hisz összefogja az itt élőket, idősebbeket és fiatalabbakat.
– A rendezvény hangulatát emeli, hogy egy közösségi munka eredménye, melyben gyerekek és felnőttek is egyaránt kivették a részüket- emelte ki.

Közben a Télapó is megérkezett, aki a fellépő óvodásoknak, diákoknak Mikulás-csomagot, a téren összegyűlt gyermekeknek pedig szaloncukrot osztogatott. A rendezvényen a Székács József Családsegítő Alapítvány jóvoltából 50 rászoruló gyermeket ajándékkal leptek meg.

A szervezők köszönik a támogatóknak a fenyőünnepség lebonyolításához nyújtott nagylelkű segítségüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.