- hirdetés -

A művelődési ház színjátszói, a művészeti iskola táncosai a tavasszal megismert Kiccsaláddal együtt a korábbi mesementési akció után most a Mikulást fogják megmenteni. A Sül a banya után itt a Fagy a banya.

A művelődési központban december 5-én és 6-án 10 és 14 órától több, mint 50 szereplő adja elő a zenés mesejátékot, amelynek szerzőgárdája megegyezik a tavasszal bemutatott produkcióéval. A Piruett színjátszó csoport, valamint a művészeti iskola modern-, és társastáncosai már a Sül a banya során megtapasztalták a közös munka izgalmát, most a téli történetet is szívesen játsszák el, főleg, hogy a Mikulástól némi édesség is kinéz.

– A folytatás már a Tavaszi Fesztivál után felmerült a szerzőkben, és mondhatom, nagyon merész vállalkozás volt a tanévkezdés után ilyen rövid határidővel bevállalni az előadást – meséli Jakab Annamária, a művészeti iskola igazgatója.

A színjátszók próbálják a Fagy a banya utolsó jelenetét (Fotó: Rajki Judit)

– Ez a sietség most éppen abban mutatkozik meg, hogy a művésztanárokon kívül a helyi festők is segítenek a díszletek festésében – egészíti ki Takácsné Manczúr Gabriella, a művelődési központ szervezője. – De a korábbi összefogás most is jellemző, és minden készen áll a hétfői bemutatóhoz.

A tavasszal bemutatott Sül a banya fináléja

 httpv://www.youtube.com/watch?v=b19y_3viFlk

A forgatókönyvet Hajdrik József, a zenéket Farkas András, a dalszövegeket Szabó Norbert írta, a díszlettervező Dankó Richárd, a felnőtt szereplők: Albert Zoltán, Domján Anikó és Melega Krisztián. A koreográfiákat – stílustól függően – Horváthné Kriczki Zita és Keresztesné Deák Andrea készítették, a szálakat rendezőként Baranyainé Imre Julianna fogja össze.

Belépők a művelődési központ jegypénztárában válthatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.