- hirdetés -

Nagy küzdelemben gyűjtötték be a két bajnoki pontot az orosházi lányok.

Az Országos Serdülő Bajnokság 11. fordulójában Gyulára látogatott az Orosháza KSC együttese. Idegenben is sikerült a pontszerzés – nem kevés hibával, de nagyot harcolva, gólokban gazdag mérkőzésen győzött az 1997-es csapat.

Gyulai SE – Orosháza KSC  26-30 (13-14)

OKSC: SZASZKÓ – SZŰCS 6, BALOGH 5, ANTAL 4, Bene,  ZVOLENSZKY 11, KENYERES 3. Cs.: ZSEDÉNYI (kapus), Tornyi-Molnár 1, Borbély, Zvara, Molnár, Dobos, Borgulya. Edző: Németh Dóra.

A Gyula legjobb dobói: Horváth 7, Márkus 6, Kurpé 5.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/5, ill. 4/4.

Gyors góllal indított a Gyula – ezzel a találattal vezetett először és egyben utoljára is a találkozó során a hazai együttes – ezt követően felváltva estek a gólok. Az orosházi védelem ebben az időszakban átjáróházként működött, a 8. percben 4-4-es állásnál Németh Dóra edző időt kért, hogy rendezze a sorokat. Ez sikerült is, perceken belül három góllal elhúzott az OKSC, de a védelem továbbra is gyengélkedett, a vendégek nem tudták tartani a hazai beállót és a betörésekkel szemben is tehetetlennek bizonyultak. A Gyula mindvégig ott lihegett az orosháziak nyomában, akik az első félidő utolsó két percét kettős emberelőnyben tölthették, ám nem tudtak élni a lehetőséggel, a létszámfölény ellenére két gólt kaptak, amivel kiegyenlítettek a házigazdák (25. perc 13-13).

Szünet után rövidesen három gólos vezetést szerzett az Orosháza, ám egy hullámvölgyet követően a Gyula ismét kiegyenlített (10. perc 19-19). Ekkor újra belehúztak a vendégek, és a folytatásban már nem engedték két gólnál közelebb zárkózni az ellenfelet. A második játékrész összeszedettebb játéka meghozta eredményét, az immár valós tudását nyújtó OKSC megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Németh Dóra: – Az első félidő rendezetlen védekezésének köszönhetően sok betöréses gólt, illetve hétméterest kaptunk, ellenben támadásainkat hatékonyan hajtottuk végre. Átlövőink és kapusaink kiemelkedő teljesítménye mellett a csapat minden tagjának jó játéka vezetett a győzelemhez. Az előző héthez képest javult a hétmétereseink értékesítése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.