- hirdetés -

A város igen. Kikerültek a fényfüzérek, a világító elemek, a város karácsonyfájára hét felajánlás érkezett. Vasárnap gyertyagyújtás.

Az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztak a Városüzemeltetés munkatársai azon, hogy ünnepi díszbe öltözzön a város. Felszerelték a világító elemeket a kandeláberekre a Táncsics utcán, a Rákóczi úton, a Huba utcán, a belvárosban több helyen fényfüzéres díszítést kaptak a nagyobb fák, és ünnepi fényben tündököl majd a Városháza is.

A díszkivilágítás fényei advent első vasárnapján gyulladnak fel először, a városi adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását követően – tudtuk meg Magon Pétertől, a városüzemeltetés kertészeti ágazatvezetőjétől.

Már szerelik az ünnepi világítást
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Karácsonyi díszbe öltözik az Árpád-kert is. A tavalyi évhez hasonlóan itt lesz az adventi koszorú, a mesekönyv és a Betlehem is idekerül. A város karácsonyfájára hét felajánlás érkezett. A szakemberek rövidesen döntenek, ki adhatja idén Orosháza fenyőjét, és a jövő héten fel is állítják a fát.

Az Oros-haza Baráti Kör tagjai idén is megépítik a város hat méteres adventi koszorúját. Szavazhattatok, és döntöttetek: narancssárga-óarany színekben pompázik majd az „ünnepi szökőkút”.

Az első adventi gyertyagyújtás a baráti kör és a művelődési központ közös szervezésében november 27-én lesz. 17 órától dr. Laurinyecz Mihály katolikus plébános mond ünnepi beszédet, majd a történelmi egyházak képviselői megáldják a koszorút. Ezt követően az Eötvös József Katolikus Általános Iskola diákjai adnak műsort.

A gyertyagyújtások alatt a baráti körösök zsíroskenyérrel és forró teával, míg a Rotary Klub tagjai forralt borral kínálják az ünneplőket. A Rotary ezeken az alkalmakon adományokat is gyűjt a Vadvirág Esély Klub fiataljai számára, a zenei és kézműves foglalkoztatásuk eszközigényének támogatására!

Az advent további programjairól itt olvashattok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.