- hirdetés -

Orosházán is csatlakoztak az Országos Élelmiszergyűjtő Naphoz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tájékoztatása szerint idén kétszer annyi segélykérő levél hozzájuk, mint az előző év hasonló időszakában, és 25%-kal, csaknem százezerrel több rászorulót látnak el. Szeretnék, ha az ünnepek alatt senki sem éhezne, ezért országos akciót hirdettek. Idén ebben partner a CIB, ami anyagilag támogatja a kezdeményezést, emellett a bank munkatársai önkéntes munkával is segítenek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a CIB önkéntesei november 25-én (péntek) 15 és 20 óra között, november 26-án (szombat) pedig 8 és 19 óra között az ország 119 településén gyűjtik a vásárlók felajánlásait az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco üzleteiben.

Két áruházlánc orosházi üzletében is lesz gyűjtés, amelyben a CIB helyi fiókjának munkatársai is segítenek.
– Orosházán a Tescoban, illetve a Penny Marketben gyűjtünk. Elsősorban tartós élelmiszerekre (liszt, tészta, cukor) lenne szükség. Az összegyűjtött adományokat az egyesület karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászorulóknak juttatja el még karácsony előtt – tudtuk meg Czúth Csabától, a CIB orosházi fiókjának vezetőjétől.

Ha tudsz és szeretnél segíteni, hogy szebbé tedd mások karácsonyát, akkor keresd az önkénteseket a fenti időpontokban. Tavaly egyébként országosan mintegy 40 tonna élelmiszert gyűjtött az egyesület, idén még több gyűjtőpont áll az adakozók rendelkezésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.