- hirdetés -

Szoros első félidő után könnyedén hozták a kötelező győzelmet a ’97-es orosházi lányok.

Az Országos Serdülő Bajnokság 10. fordulójában hetedik győzelmét szerezte meg az Orosháza KSC együttese. Németh Dóra csapata továbbra is dobogós helyről várhatja a folytatást az alapszakasz küzdelmeiben és továbbra is igen jó eséllyel pályázik az országos elődöntőbe kerülésre.

Orosháza KSC – Kecskeméti NKSE  28-20 (14-13)

OKSC: SZASZKÓ – SZŰCS 6, BALOGH 6, Antal 1, Bene,  ZVOLENSZKY 4, KENYERES 7. Cs.: Zsedényi (kapus), Tornyi-Molnár 3, Borbély, Zvara 1, Molnár, Dobos, Borgulya. Edző: Németh Dóra.

A Kecskemét legjobb dobói: Herceg 8, Berta 4, Varga 3.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.

Lendületesen kezdett az Orosháza, 4-0-ra, majd 7-2-re is vezettek a házigazdák. A folytatásban alábbhagyott a tempó, jöttek a szokásos kihagyott helyzetek, a Kecskemét pedig apránként megkezdte a felzárkózást. A hazai védelem hibáit könyörtelenül kihasználták a vendégek és a 25. percre sikerült egyenlíteniük (13-13) – igaz, ekkor már az OKSC második sora volt a pályán. A lefújás előtti pillanatokban még sikerült begyötörni egy orosházi gólt, így soványka előnnyel várhatták a lányok a folytatást.

A szünetben kapott fejmosás bizonyára megtette a hatását, mivel egy 8-2-es szériával az Orosháza az első tíz percben bebiztosította a vezetést. Ez alkalommal azonban megmaradt a lendület, a 18. percben már tíz gólos volt a különbség a két csapat között. A folytatásban ismét szerephez jutottak az hazai cserék is, de most már tartani tudták az ellenfelet, így végül megérdemelt OKSC-győzelem született.

Németh Dóra: – A kezdeti bizonytalankodások után a második félidőre már összeállt a védelem. Góljaink nagy részét egy-egyezésből szereztük, amit pontosan hajtottunk végre. A hétméteresek kihasználásában még javulnunk kell a jövőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.