- hirdetés -

Színvonalas születésnapi kézilabdatornát rendezett az Orosháza KSC.

Nyolc csapat részvételével bonyolították le vasárnap a II. Eötvös-kupa leány utánpótlás kézilabda tornát, mely a szerbiai Ada együttesének jóvoltából ez évben nemzetközivé bővült. A szervezők erős csapatokat hívtak meg a viadalra, így a szép számmal megjelent közönség szoros, izgalmas mérkőzéseket láthatott, a színvonalra nem lehetett panasz ezen a napon.

Az Orosháza KSC az adai lányokon kívül a Debreceni Sportiskola gárdáját, valamint a Szeged KKSE és a KSZSE Szeged két-két korosztályos csapatát látta vendégül. Két korcsoportban – 1997-es és 1999-es – mérkőztek meg a csapatok, körmérkőzéses formában.

Az 1997-es orosházi lányok izgalmassá tették a torna végjátékát, mivel az Ada és a Szeged KKSE legyőzését követően utolsó találkozójukon nagy csatában döntetlent játszottak a KSZSE együttesével. Ezen a mérkőzésen az első félidőben tetemes előnyt szereztek, majd a másodikban ugyanakkorát szórakoztak el a lányok, csaknem a kupagyőzelem esett áldozatul a jókora hullámvölgynek. Végül azonban két győzelemmel és egy döntetlennel megszerezte az trófeát az Orosháza KSC, megvédve tavalyi elsőségét.

A tornáról készült hosszabb összefoglalót a november 15-i (kedd), 19.30-kor kezdődő Hazai Pálya című sportműsorban nézhetitek meg az Orosházi Városi Televízióban, vagy ide kattintva itt az OrosCafén.

Szintén nehéz ellenfelek vártak az 1999-es lányokra, csupa kiváló együttes szerepelt az ő korcsoportjukban is. Először szoros mérkőzésen kikaptak a Szeged KKSE csapatától, majd a KSZSE egy nagyobb különbségű vereséget mért az orosháziakra. Legjobb teljesítményüket a torna záró találkozóján nyújtották az OKSC-s lányok, ahol rendkívül izgalmas találkozón igencsak megszorongatták a legjobbak között nyilvántartott debreceni csapatot, sőt kis odafigyeléssel akár kellemes meglepetést is szerezhettek volna a hazai közönségnek.

Csoportkép születésnapi tortával (Fotó: Zsedényi Péter)

A záróünnepségen Süle Katalin, az Orosháza KSC elnöke köszöntötte a megjelent csapatokat, majd a klub 10. születésnapja alkalmából apró emléktárgyakkal köszönte meg az egyesületi szakemberek munkáját, valamint a városvezetés és a sportiskola segítségét az elmúlt egy évtized sikereinek elérésében.

A helyezettek számára a serlegeket és okleveleket Zalai Mihály, Orosháza város alpolgármestere, Bicsánszky József, a névadó és társrendező Eötvös József Katolikus Általános Iskola igazgatója, a különdíjakat pedig Ambrus József, az Orosházi FKSE-Alexandra NB I-es férfi kézilabdacsapatának játékosa adta át.

A visszajelzések alapján igen sikeres, színvonalas és a felkészülés szempontjából hasznos tornát rendezett az Orosháza KSC. Az egyesület szülői közössége az ellátásban is jeleskedett: több száz szendviccsel, forró teával, kávéval és süteménnyel látták vendégül a csapatokat és kísérőiket. A nap megkoronázását a születésnapi óriás csokoládétorta jelentette, amit percek alatt eltüntettek a résztvevők.

Eredmények:

1997-es korcsoport
KSZSE Szeged – Szeged KKSE 10-13 (7-6)
KSZSE Szeged – ŽRK Ada 12-11 (6-4)
ŽRK Ada – Orosháza KSC 12-16 (5-9)
Szeged KKSE – ŽRK Ada 20-9 (10-7)
Szeged KKSE – Orosháza KSC 13-16 (6-8)
Orosháza KSC – KSZSE Szeged 17-17 (14-8)

Végeredmény:
1. Orosháza KSC 5 pont
2. Szeged KKSE 4 pont
3. KSZSE Szeged 3 pont
4. ŽRK Ada 0 pont

Különdíjasok:
Legjobb kapus:
Szaszkó Szabina (OKSC)
Gólkirálynő: Deák Vivien (KSZSE) 21 gól

1999-es korcsoport
KSZSE Szeged – Szeged KKSE 12-11 (5-4)
Szeged KKSE – Debreceni SC-SI 8-13 (3-6)
Orosháza KSC – Szeged KKSE 12-16 (7-9)
Orosháza KSC – KSZSE Szeged 13-21 (4-12)
KSZSE Szeged – Debreceni SC-SI 13-18 (5-9)
Orosháza KSC – Debreceni SC-SI 11-13 (3-6)

Végeredmény:
1. Debreceni SC-SI 6 pont
2. KSZSE Szeged 4 pont
3. Szeged KKSE 2 pont
4. Orosháza KSC 0 pont

Különdíjasok:
Legjobb kapus:
Kozma Tünde (Debrecen)
Gólkirálynő: Szöllősi Dorottya (OKSC) 11 gól

A rendezvényt támogatták:
Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Orosházi Rétesbolt, MMD Team Bt., Alexpress Stúdió Bt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.