- hirdetés -

Értékes pontot szerzett NB II-es focicsapatunk Budapesten.

Bp. Honvéd-MFA – Orosháza FC 1–1 (1–0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés, Budapest, Bozsik Stadion, műfüves pálya. 200 néző.
Vezette: Farkas Á. (Bozó, Varga II G.)

Honvéd-MFA: Tóth I.– Sundas, Baráth, Bjelkanovic, Fejes J. – Akassou, Johnson – Ihrig-Farkas, Vernes, Czár (Vólent, 71.) – Hercegfalvi.
Edző: Vincenzo Mazzeo

Orosháza: Molnár T. – Kerepeczki, Futaki, Lupsa, Szabó A. –Juhász N., Varga R. (Tóth D., 85.), Végh A. (Bozsóki, 91.) , Petneházi – Ács (Szabó T., 71.), Randelovic.
Vezetőedző: Major László

Csapatunk az elmúlt szezonvégi osztályozó mérkőzés után az idei bajnokságban is akkor került szembe a Honvéd akadémistáival, amikor az NB I-es csapat éppen nem játszott, így ezúttal is –bár kevesebben, mint az osztályozón- visszajátszók erősítették a kispesti fiatalokat.

A kapuban a rutinos Tóth Iván állt, a középpályán Akassou, Johnson, míg a csatársorban Hercegfalvi tört borsot a mienk orra alá.

Az első félidő 30. percéig –talán a késő őszi napsütés miatt- álmos mezőnyjáték folyt a számunkra idegen műfüves pályán. Ezután a Honvéd több veszélyes támadást vezetett, melynek következtében a 31. percben Hercegfalvi 20 méterről zúgó felső kapufát lőtt.

A félidő végén, a 44. percben egy kontratámadás végén Vernes hagyta faképnél védelmünket és 12 méterről gurította a labdát a kapu bal alsó sarkába, 1-0.

A második játékrészben –talán a szigorú edzői fejmosás miatt- az OFC bátrabb játékot játszott, aminek következtében sikerült az egyenlítés.

Az 52. percben Petneházi bal oldali lapos beadását Végh tovább pörgette a jobb oldalon érkező Randelovic elé, az apró termetű csatár 8 méterről kilőtte a rövid sarkot, 1-1.

Ezután a kispestiek nagyobb fokozatra kapcsoltak és számtalan kontratámadásuk végén Molnár kapus bravúrjai mentették meg csapatunkat a góltól. A mérkőzés hajrájában viszont Lupsa dönthette volna el a mérkőzést, de közeli fejese mellé szállt.

Csapatunk nem játszott jól, de második félidei harcos játékával értékes pontot szerzett a fővárosban.

Vincenzo Mazzeo: – Nagyon jól játszott a csapatom, büszke vagyok a fiatal játékosok teljesítményére, de sajnos, nem sikerült feltennünk a pontot az i-re, mert gólokkal kellett volna nyernünk.

Major László: – Örülök, hogy megmaradt a két csapat között a 4 pontos különbség. A hátralevő két mérkőzésen 4 pontot kellene szerezni terveink megvalósításához.

Az Orosháza FC a 14. fordulóban november 19-én a 2. helyezett Cegléd csapatát fogadja a Mátrai stadionban. A mérkőzés kezdési ideje: 13 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.