- hirdetés -

Az 1997-es lányok csupaszív játékkal verték az eddig száz százalékos Békéscsaba gárdáját.

Az év mérkőzését játszotta csütürtökön az Orosháza KSC csapata az Országos Serdülő Bajnokságban. Németh Dóra edző lányai komoly fegyvertényt hajtottak végre a jóval esélyesebb, és idősebb játékosokkal megerősített vendégek legyőzésével.

Orosháza KSC – Békéscsabai ENK SE  23-19 (11-7)

OKSC: SZASZKÓ – SZŰCS 1, BALOGH 3, ANTAL, BENE 3,  ZVOLENSZKY 3, KENYERES 9. Cs.: ZSEDÉNYI (kapus), TORNYI-MOLNÁR 2, BORBÉLY 2, ZVARA, MOLNÁR, DOBOS, BORGULYA.
Edző: NÉMETH DÓRA.

A Békéscsaba legjobb dobói: Nagy P. 7, Benkő, Ilyés 5-5.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 9/5.

Meglepetésre az OKSC 3-0-ra elhúzott a mérkőzés elején, a szigorú hazai védelemnek köszönhetően egészen a 7. percig kellett várni az első vendégtalálatra. Ekkorra kicsit kiengedett az Orosháza, a csabaiak pedig éltek a lehetőséggel és egy percen belül kiegyenlítettek. Gólszegény időszak következett, mindkét oldalon helyzetek és büntetők maradtak ki, 15 perc elteltével még csak 4-4-et mutatott az eredményjelző. Az első félidő utolsó 10 percében aztán parádés sorozatot produkált az OKSC, fokozatosan léptek el ellenfelüktől, előbb 9-5-re, majd 11-6-ra is vezettek a rég látott lelkesedéssel játszó orosházi lányok.

A második játékrészben folytatódott a jó játék: agresszív védekezéssel, szemfüles labdaszerzésekkel, tetszetős gólokkal örvendeztették meg a közönséget a hazaiak, igaz, a Békéscsaba sem adta könnyen a bőrét. A 11. percben sikerült is a lila-fehéreknek egy találatnyira megközelíteniük az Orosházát, de Németh Dóra növendékeinek mindig volt valami a tarsolyukban, amivel újra növelni tudták előnyüket. A 17. percben még egyszer sikerült egy gólra felzárkózniuk a csabaiaknak, de egy huszáros hajrával öt perc alatt ötöt tettek közé az OKSC-s lányok, ezzel magabiztos győzelmet szerezve és megtörve megyeszékhelyi együttes veretlenségét.

A múlt heti haloványabb kiskundorozsmai szereplés után remekbeszabott produkciót nyújtottak az orosházi fiatalok, hallatlan lelkesedéssel és fegyelmezett játékkal győzték le a találkozó toronymagas esélyesének számító Békéscsabát. A hazai csapat minden tagja játéklehetőséget kapott és dicséretesen küzdött az életkorbeli, valamint erőnléti és magasságbeli előnyt élvező vendégekkel szemben.

Németh Dóra: – Mindenki hozzátette a magáét, csapatként küzdöttek a lányok. A támadásokat pontosan és fegyelmezetten hajtottuk végre, a védekezésben alig-alig voltak hibák, a kapusok is jól teljesítettek. Gratulálok a lányoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.